• Режисер? Оператор? Літератор? Одноосібно – Юрій Багрянцев!

    Режисер? Оператор? Літератор? Одноосібно – Юрій Багрянцев! Режисер? Оператор? Літератор? Одноосібно – Юрій Багрянцев! Режисер? Оператор? Літератор? Одноосібно – Юрій Багрянцев! Режисер? Оператор? Літератор? Одноосібно – Юрій Багрянцев!

    21 лютого до центральної міської бібліотеки завітав цікавий гість – Юрій Анатолійович Багрянцев. Ви про нього не чули? І дарма, бо він відома людина у медіа-колах. Спеціально для тих, хто далекий від телебачення і журналістики, розповім, хто ж такий Юрій Багрянцев і чому завітав до Білої Церкви. Отже, пан Юрій – працював на кіностудії «Київнаукфільм», у кіноклубі профспілок, «Товаристві друзів кіно», був автором, оператором та режисером Київської державної регіональної телерадіокомпанії, став засновником та продюсером Телерадіокомпанії «ЮАНА», знімав телепередачі «Вікно у містику», «Анатомія кохання», «Гармонія краси», «Мода сьогодні», цикл телепередач історично краєзнавчої тематики «ПІЛІГРИМ», «На своїй землі», «Київщина без околиць» тощо. Вражає, чи не так?

    Цікаво, чому режисер, оператор, тележурналіст завітав саме у бібліотеку? По-перше, щоб порадувати білоцерківців невеличкими документальними фільмами з циклу «Відеокраєзнавство з Юрієм Багрянцевим»: «Біла Церква», «Олександрія», «Кременець», «Тарас Шевченко у Лемешівці», «Буки», «Меморіальний музей-садиба І.С.Козловського», «Борівська історія», «Шкарівка». На жаль, більше подивитися не встигли.

    Друга причина візиту Юрія Анатолійовича до Білої Церкви – презентація власної книги оповідань «Як я став детективом». Як виявилося, писати пан Юрій розпочав давно. Хобі у нього таке. В основному його твори публікувалися у журналі «Дніпро». Дещо пізніше побачили світ і книги: «Маленькие хитрости фотолюбителя», «Феномены среди нас: Григорий Фудим», «Школа рекламного агента и менеджера», «Операція «Поштова скринька» і, нарешті, «Як я став детективом». До речі, остання книга пов’язана із селом Шкарівка. Інтригує? Автор заінтригував гостей бібліотеки ще більше, зазначивши, що у книзі замасковано своєрідний тест на здогадливість та гостроту зору! І от, як можна відмовити собі у задоволенні прочитати цей твір? Тим паче, що усі оповідання мають реальну основу, а до деяких розслідувань був причетний і сам Юрій Анатолійович.

    Присутні на зустрічі бібліотекарі не втрималися і купили книги для користувачів усіх книгозбірень міста. Тому, зовсім скоро можна буде нарешті ближче познайомитися із творчістю цікавої і талановитої людини.

    Софія Нормировська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше