• Bonjour, Франція!

    Bonjour, Франція! Bonjour, Франція! Bonjour, Франція! Bonjour, Франція! Bonjour, Франція!

    2018-2019 рік оголошено Роком французької мови в Україні. Мета проекту – підвищувати інтерес дофранцузької мови, розвивати міжнародну відкритість, сприяти створенню проектів у галузях культури, виховання, спорту та суспільного життя.

    «Bonjour les garçonset les filles» – з такого привітання французькою розпочалася літературно-музична мандрівка «Все про Францію: читай, слухай, дізнавайся» для учнів 7-Б класу БЗШ №6. Разом з дітьми та класоводом (вчителькою французької мови) К.В. Нетребою бібліотекарі філії №9 Жанна Харченко і Світлана Могорит поринули в світ французької культури та мистецтва. Вони підготували для дітей цікаві факти про Францію та її мелодійну мову, навели приклади слів, які українці запозичили у французів: шоколад, абажур, кафе, одеколон, капюшон тощо. Детальніше зупинилися на французькій літературі, яка є однією з найдавніших в Європі та багата на всесвітньо відомих письменників. Особливу увагу приділили Антуану де Сент-Екзюпері та його найзнаменитішому «Маленькому принцу».

    Семикласники декламували вірші, співали пісень французькою мовою та змагалися на краще знання приказок та прислів’їв Франції.

    Для найменших читачів бібліотекар Галина Чередник оформила книжкову виставку «Казковий світ Шарля Перро».

    Цього дня в приміщенні бібліотеки зібралися члени клубу «Сузір’я», щоб здійснити віртуальну подорож вузенькими паризькими вуличками, дізнатися про вишукану французькими кухню та високу моду. У Франції людина вперше відірвалася від Землі й полетіла на повітряній кулі, з’явилася перша кінострічка братів Люм’єр, піднялися до неба перші готичні собори. Вигляд багатьох міст світу створювався під впливом ідей, що народилися в цій великій країні. Це Батьківщина Наполеона, Едіт Піаф, Віктора Гюго та мушкетерів. Учасники заходу насолоджувалися співом Мірей Матьє та Джо Дассена. А вишуканою французькою мовою читала вірші, запрошена на захід, бібліотекар СПМШ №16 Ольга Панасівна Клуббе. В свій час вона викладала французьку мову в школі.

    Завідуюча бібліотекою Катерина Волинець ознайомила присутніх з літературою французьких письменників, представлених на книжковій виставці «Французький шарм поезії і прози».

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше