• «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата»

    «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата» «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата» «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата»

     

    Люди розмовляють різними мовами. Їх нараховується орієнтовно 6 тисяч. Деякі мови добре знані у світі, спілкування ними є престижним. Інші перебувають на межі зникнення. Але немає основних і другорядних мов, кожна по-своєму важлива, кожна несе неповторність свого народу. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації, робить їх єдиним цілим.

    До Міжнародного дня рідної мови в читальній залі бібліотеки-філії №4 відбулося літературно-музичне свято «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата», у якій взяли участь четвертокласники БНВК ЗОШ №13 (класовод С.Богдан, шкільний бібліотекар І.Співак) та члени клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів.

    Присутні прослухали цікаву розповідь бібліотекаря Олени Буяненко про історію виникнення цього свята, про тернисті шляхи становлення рідної мови та дізналися від Світлани Журавльової, члена клубу «Зарічани», що мова – не просто засіб спілкування, це сутність народу, форма його існування та мислення. Діти читали вірші, брали участь у конкурсах «Ми не скажемо, а покажемо» та «Словом можна…», співали українських пісень про мову. Анатолій Медвідь, поет-аматор, член клубу «Зарічани», прочитав власні вірші про мову та закликав присутніх вивчати, любити і шанувати українську мову, бо всі ми – громадяни України, і це наша державна мова. Класний керівник Світлана Богдан подякувала всім учасникам свята та бібліотекарям за проведений захід, і наголосила, що саме бібліотекарі в змозі донести до читачів чисте українське слово, чудову українську книгу.

     

    Ірина Тупчій.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше