• Пам’яті Героїв Майдану

    Пам’яті Героїв Майдану Пам’яті Героїв Майдану Пам’яті Героїв Майдану Пам’яті Героїв Майдану

     

    Згідно Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в нашій країні встановлено особливий пам’ятний день – День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20-го лютого. Найкращі сини і дочки зуміли стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна.

    До річниці кривавих подій на Майдані у бібліотеці-філії №6 проведено цикл заходів.

    Година мужності «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків» відбулася за участі семикласників БЗШ №21 (класні керівники Ірина Савченко та Людмила Мельник) та шкільних бібліотекарів. На захід був запрошений учасник Євромайдану Костянтин Климчук. Він розповів присутнім про причини та наслідки подій на Майдані, а також продемонстрував фото, зроблені під час Революції Гідності. Присутні також переглянули відео «Небесна Сотня. Десяток юних Ангелів» та відеопрезентацію «Їм у віках судилося безсмертя», підготовлену завідувачкою шкільної бібліотеки Ларисою Іовженко. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

    Патріотична година «Пам’яті Героїв Майдану» проведена для читачів – учнів 4-Б класу (Ірина Пащенко) та 3-А класу (класовод Наталія Гладка) БЗШ №23. Костянтин Климчук розповів дітям передісторію Майдану, згадав важливі моменти, які йому довелось пережити. Присутні переглянули відео «Пливе кача…». Юні читачі Софія Марковська, Владислав Козій, Назар Марченко прочитали патріотичні вірші, присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу. В пам’ять про загиблих запалили свічки. Нехай світло запаленої свічки буде пам’яттю тим, хто навічно пішов із життя.

    В читальній залі філії оформлено книжково-тематичну виставку «Ти чуєш, брате, Україна плаче, увесь народ співає «Пливе кача…», яка містить документальні та художні книги сучасних авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної сотні та теку газетних статей «Вони загинули за Україну».

    Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше