• Мовний крос

    Мовний крос Мовний крос Мовний крос

    Не таємниця, що найкоротший шлях до знань полягає через гру, адже вона несе в собі практичну зацікавленість, дає відчутний результат і спонукає до творчості. Ігри з буквами та словами відчиняють перед дітьми двері у цікавий світ рідної мови.

    Інтелектуальну гру «Мовний крос» провели працівники бібліотеки-філії №6 з читачами – учнями 3-В класу БЗШ №21 (класовод Валентина Тимченко). Під час гри діти мандрували сторінками тлумачного словника, користувалися фразеологічним словником, розгадували ребуси та кросворди. Знання рідної мови дітлахи показали, побувавши в країні «Фонетика». Про те, що діти полюбляють читати, присутні дізналися завітавши на станцію «Казкова».

    Переможців «мовного кросу» було виявлено за кількістю фішок, які отримували учасники гри. Переможницею стала Софійка Свідерська, яка отримала в подарунок книгу «Наука доброти». Сашу Сорокотяга і Тимофія Мартиненко, що посіли ІІ і ІІІ місця, бібліотекарі пригостили солодощами.

    Дітям було презентовано книгу Ігоря Січовика «Словограй». Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова запросила присутніх завітати до СЛОВОГРАЮ, де на них чекає весела компанія літературних героїв письменника. У посібнику пропонуються цікаві завдання, ігри, кросворди, анаграми, шаради, каверзні запитання, словникові загадки. Завдання ілюстровані. Їх зміст спрямований на пробудження інтересу до рідної мови. «За допомогою слова можна творити дива. Словом можна засмутити, а можна й звеселити, воно передає всі кольори життя», – переконаний Ігор Січовик.

    На захід завітала місцева поетка Тетяна Строкач, яка залюбки прочитала добірку віршів про рідну українську мову.

     

    Ірина Скрох.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше