• Літературна Франція

    Літературна Франція Літературна Франція Літературна Франція Літературна Франція Літературна Франція

    14 лютого, у День всіх закоханих, у центральній бібліотеці для дітей відбувся День інформації «Французький шарм поезії і прози», адже всім прекрасно відомо, що Париж – це столиця романтики та любові. Користувачі книгозбірні із задоволенням подорожували омріяною країною.

    Екскурс в історію Франції, знайомство з видатними людьми – гордістю нації, письменниками-лауреатами Нобелівської премії – про усе це розповіли бібліотекарі-екскурсоводи маленьким «туристам». Тамара Шпак запропонувала відвідувачам зазирнути в історію трьох найвідоміших паризьких пам’яток: стародавнього Собору Паризької Богоматері, Тріумфальної арки та Ейфелевої вежі.

    Головним символом туристичного маршруту став літературний фотоспалах «Стрімкий політ Екзюпері». Діти прослухали красиву легенду про незвичну людину, письменника-льотчика, який згинув у небі Франції. Згідно легенди Капітан птахів (так звали його араби) не зник, а розчинився у середземноморській синяві, пішов назустріч зіркам, як і його герой «дитячої» книги для дорослих «Маленький принц».

    Захоплюючу подорож книжковою виставкою «Французький шарм поезії і прози» запропонувала читачам Інна Кабула. Відвідувачі бібліотеки «мандрували» просторами літературної Франції, заглибившись у романтичні рядки віршів про кохання та романи для дівчат французьких поетів і письменників.

    Незабутній час у книгозбірні провели найменші читайлики, взявши участь у літературному калейдоскопі «Французькі прозаїки – дітям». Разом із Ларисою Олійник малюки подорожували книжковою виставкою «Казковий світ Шарля Перро», слухали захоплюючі історії видатного французького письменника-казкаря про Сплячу Красуню, Попелюшку, Червону Шапочку та насолоджувалися ляльковою виставою «Кіт у чоботах».

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше