• Як довго ця війна триває…

    Як довго ця війна триває… Як довго ця війна триває…

    Найстрашніше у світі слово – це «війна». А якщо вона ще й чужа… Скільки їх, зовсім юних воїнів-інтернаціоналістів полягли в афганських ущелинах, а ще більше живуть з пораненою душею, яку і через три десятиліття «палить афганська гроза».

    На зустріч «Афганістан… Війну ту не забути» з читачами – десятикласниками БЗШ №5 до бібліотеки-філіалу №10 завітав письменник, кавалер орденів «За заслуги» ІІІ ступеня, «Козацька слава» ІІ ступеня, «Георгія Переможця» ІІ ступеня Анатолій Іванович Гай, який у той страшний час лихоліття був військовим кореспондентом в Афганістані.

    Звичаї, традиції народу, життя дітей і жінок у далекій країні, ставлення афганського населення до воїнів – таке забути неможливо.

    Слухаючи розповідь очевидця, усі мимоволі відчували гордість за «афганців». Адже молоді люди, по-перше, йшли туди не за орденами і медалями, а свято вірили, що несуть добро і визволення народу Афганістану. А, по-друге – показали вірність присязі та обов’язку.

    Щоб молоде покоління читачів мало змогу дізнатися ще більше про Афганську війну, Анатолій Іванович ознайомив старшокласників зі своїми книгами: «На тих афганських рубежах», «Біла Церква – Афганістан – Вічність», «Хамаль – місяць весняний» тощо.

    Сьогодні нашому гостю дуже болить те, як зараз ставляться до хлопців-інтернаціоналістів, адже для них те жахливе десятиліття не закінчилося. Афганська війна приходить у сни і не тільки.

    Вже 30 років сивим пасмом закосичена дата – 15 лютого. Та пам’ять не згасає. «Роки летітимуть, мов журавлі, // Та не полегшає втрата // Доки ходитиме по землі Мати солдата».

    Шануймо наших героїв!

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше