• У світ пригод разом з героями творів Всеволода Нестайка

    У світ пригод разом з героями творів Всеволода Нестайка У світ пригод разом з героями творів Всеволода Нестайка У світ пригод разом з героями творів Всеволода Нестайка

     

    ВсеволодНестайко – український Марк Твен. Його твори незмінно викликають усмішку на обличчі у всіх читацьких поколінь. Жоден читач не може залишитись байдужим до його історій, а твори, перекладені різними мовами, користуються популярністю в інших країнах. Книги Всеволода Нестайка про справжню дружбу і взаємодопомогу, вірність і відданість, про вміння знаходити вихід зі складних ситуацій, не втрачаючи при цьому почуття гумору й оптимізму.

    Поринути у світ пригод разом із героями книг В. Нестайка працівники бібліотеки-філії №6 запросили любителів та знавців його творчості.

    «Тореадори з Васюківки» – книга про пригоди двох школярів, які ніколи не нудьгували під час літніх канікул. У центрі пригод, як завжди, справжня дружба і фантазія без кордонів. Саме вона пов’язує школярів Яву і Павлушу – хлопців, з якими хочеться дружити кожній дитині.

    Дітлахи «побували» в Країні Сонячних Зайчиків, де зустрілися з веснянкуватими, рудоволосими циркачами та їх ворогами – хуліганами з країни Хуліганії.

    Разом з маленьким Журавликом читайлики «вирушили» на пошуки чижика Циві-Тивика. Долати пастки підступного кота та небезпеки великого міста, стати справжнім героєм і знайти друга журавлику допомогли сміливість і кмітливість.

    Приєднавшись до героїв книги «Неймовірні детективи» Жені та Віталика діти взяли участь у розслідуванні й опинилися віч-на-віч із загадками, які не може пояснити сучасна наука.

    Стьопа Наливайко, герой твору «Загадки старого клоуна», «взяв» дітвору у фантастичні мандри в минуле і майбутнє, разом із старим клоуном та чарівником Чаком.

    Забажали діти мати чарівні окуляри, ознайомившись із казковими пригодами повісті «Чарівні окуляри».

    «Незвичайні пригоди в лісовій школі» – одна з найулюбленіших історій всіх малят. Разом з їжачком Колькою Колючкою і зайченям Косею Вуханем дітлахи відчули себе учнями незвичайної лісової школи, перевтілившись з боягузів у сміливців, рятуючи звірів (навіть тих, які хуліганять!)

    Єгор Грох, Ярослав Щербина та Слава Бреус намалювали ілюстрації до своєї улюбленої книги Всеволода Нестайка.

    Учасники заходу були активними під час літературної вікторини за творчістю письменника. Перемогу здобули Софія Марковська та Ірина Бушуєва.

    В читальній залі оформлена тематична викладка «Країна дитинства Всеволода Нестайка». Після заходу діти залюбки взяли книги додому, щоб продовжити подорожі. Мабуть, щось магічне живе на сторінках творів Всеволода Нестайка і притягує до себе читачів. Адже, своїми веселими, дотепними, мудрими казками й повістями автор радує, веселить і навчає.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше