• Понад усе вони любили Україну…

    Понад усе вони любили Україну… Понад усе вони любили Україну…

    29 січня вся українська громадськість вшановувала річницю бою під Крутами. Цей день, попри все, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для нинішніх і прийдешніх поколінь, надії і любові до своєї Вітчизни − День пам’яті Героїв Крут.

    В цей день працівники центральної міської бібліотеки провели для вихованців ДПТНЗ «Професійний ліцей» годину патріотизму «Крути: честь і трагедія України».

    Бібліотекарі Ольга Соломаніна і Маргарита Зубкова ознайомили підлітків з подіями тих буремних років та подвигом героїчної самопожертви студентів.

    Учні переглянули відеосюжет «Бій під Крутами», який супроводжувався розповіддю бібліотекарів та вшанували пам’ять юних Героїв Крут хвилиною мовчання.

    Минуть роки, століття, але пам’ять про героїв не згине повік. Не можна викреслити з пам’яті людської той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на вівтар найцінніше – власне життя.

    Завершили захід перегляд і обговорення нового кліпу на пісню «Стежечка» у виконанні української співачки Христини Соловей, яка стала саундтреком до фільму «КРУТИ 1918».

     

    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше