• Сонячна країна Всеволода Нестайка

    Сонячна країна Всеволода Нестайка Сонячна країна Всеволода Нестайка

    30 січня народився Всеволод Зіновійович Нестайко – найпопулярніший український дитячий письменник, класик сучасної української дитячої літератури, на книгах якого виросло кілька поколінь читачів. Його твори, повні щирості і мудрості, можна відкривати для себе на будь-якому етапі життя.

    Про цікаві факти з життя письменника та його багатий творчий доробок розповіли читачам – третьокласникам СПМШ №16 працівники бібліотеки-філіалу №9. Діти дізналися, що в цьому році повість-казка «В країні сонячних зайчиків» святкує свій ювілей. Книзі виповнюється 60 років. Сонячних зайчиків бачили всі, а Країну Сонячних Зайчиків пощастило відкрити й описати саме Всеволоду Зіновійовичу.

    Бібліотекар Жанна Харченко познайомила дітей з незвичайними героями: чарівником дідом Маноцівником та хлопчиком Веснянкою з країни Ластовинії, сонячними зайчиками, хуліганцями, паном Мороком – начальником Канцелярії Нічних Кошмарів, королевою Глупої Ночі. А також про те, що по подорожуючи Сонячною Країною можна потрапити до Вежі Сміху, зазирнути до Палацу Чарівних Казок, пізнати секрети Долини Щасливих Сновидінь та опинитися в печері «тридцять три лиха».

    До ювілею книги завідуюча бібліотекою Катерина Волинець оголосила конкурс «Моя Сонячна країна». Підсумки конкурсу будуть підведені в березні на Всеукраїнському тижні дитячого читання. Переможці визначатимуться в трьох номінаціях: «Кращий відгук на книгу «В Країні Сонячних Зайчиків», «Створи свою Країну Сонячних Зайчиків»,«Кращі ілюстрації до книги Всеволода Нестайка». Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у конкурсі.

    Світлана Могорит.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше