• Дивовижний світ маленької художниці Ольги Гандзюк

    Дивовижний світ маленької художниці Ольги Гандзюк Дивовижний світ маленької художниці Ольги Гандзюк Дивовижний світ маленької художниці Ольги Гандзюк Дивовижний світ маленької художниці Ольги Гандзюк

    Незважаючи на «несолідний» вік,восьмирічна Оля живе активним мистецьким життям, адже її бабусятакож займається мистецтвом, а саме – петриківським розписом. Вже у 3 роки Оля брала участь у відкритті персональної виставки робіт своєї бабусі Людмили Красніцької-Луцик. Чи не на усіх творчих заходах бабуся і внучка завжди були разом.

    І ось – «зірковий час» Олі – відкриття першої персональної виставки малюнків «Дарунок найріднішим» в бібліотеці-філіалі №6. Яскраві, самобутні і деталізовані роботи утворюють надзвичайно затишну експозицію. Одразу помітно, що бабуся всіляко підтримує талант онуки, пропонуючи цікаві нові матеріали – не лише олівці й фарби, а й пастель, спеціальний папір різного формату. Восьмирічна дівчинка сміливо підходить до написання картин навіть доволі значного розміру.

    На відкритті виставки були присутні друзі та родина Ольги Гандзюк – тато з мамою, бабуся, які разом з відвідувачами насолоджувалися побаченим. Привітати юну художницю прийшла і місцева поетка Тетяна Строкач, яка зачитала вірш-посвяту гуртківцям «Чарівного пензлика», побажавши:

    Хай пензлик чарівний малює невпинно!

    Хай вами пишається вся Україна!

    Оля Гандзюк активна учасниця різних виставок та конкурсів. Отримувала призові місця на міських виставках-конкурсах: «Світи, зоре, світи ясна», «Веселкові барви», «О, писанко! Ти – символ України!», «До землі, вам, матусі, уклін!», «Зимовий спорт у Білій Церкві». Здобула І місце на обласному конкурсі до 85-річчя Київської області, Всеукраїнському конкурсі «Квітуча Україна», конкурсі ілюстрацій до творів Чингіза Айтматова та на міжнародному конкурсі «Місту Скокі – 650 років». До речі, Оля неодноразово представляла свої роботи на виставках малюнків у Варшаві, Познані, Скокі. Дівчинка брала участь в реалізації міського проекту «Прикрась свій дім» – розмальовувала петриківським розписом паркан на вулиці Томилівська та дитячу альтанку на території ЦПО «Соняшник», а на День міста проводила майстер-клас «Малюємо пальчиками».

    Роботи маленької художниці виконані у різних стилях та техніках, яким вона навчається, відвідуючи гурток «Чарівний пензлик». Це петриківський розпис, енкаустика, айріс-фолдинг. Серед малюнків є живопис, фантастичні сюжети, квіткові натюрморти, ілюстрації до прочитаних книг. А нещодавно дівчинка почала освоювати техніку – мастихін. Чотири роботи, виконані в цій техніці, були представлені на виставці.

    Насолодитись мистецькими творами Олі Гандзюк можуть усі бажаючи, відвідавши виставку, яка діє в бібліотеці-філіал №6, за адресою: вул. І.Кожедуба, 131.

     


    Надія Гаврилова.

    Вірш-посвята гуртківцям «Чарівного пензлика»

    Маленькі художники казку малюють

    Й роботами гарними всіх нас дивують.

    Мов справжні майстри, а насправді ще діти,

    Що вміють творити, дружити, радіти.

    Мазок до мазочка, а крапка до крапки, –

    І вже є листочки і ягідок краплі,

    І квітка-цибулька, й птахів розмаїття,

    Травичка, зернятка, калинові віти.

    Яка Петриківка барвиста, яскрава!

    І юним художникам дуже цікава!

    Тож їхні роботи – це справжні шедеври!

    Дипломи, подяки – це все не даремно!

    В роботах – душа, і любов, і старання,

    Майстерність і мрії. Творіть без вагання!

    Хай пензлик чарівний малює невпинно!

    Хай вами пишається вся Україна!

     

                                              Т.Строкач.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше