• Скорботна свічка пам’яті святої

    Скорботна свічка пам’яті святої Скорботна свічка пам’яті святої

    27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. З нагоди цієї страшної історичної правди 24 січня фахівці книгозбірні№3 для учнів десятикласників БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» та дев’ятикласників БВЗШ №1 підготували інформаційну відео-годину «Скорботна свічка пам’яті святої».

    Старшокласники, затамувавши подих, слухали розповідь про 6 мільйонів сердець невинно убієнних, неоплаканих і невідспіваних жертв національної, етнічної, расової, релігійної належності, спричинених тоталітарними ідеологіями.

    Для юнацтва в читальній залі розгорнута виставка-огляд «Подія, над якою час не має влади», на якій зібрані книги та періодичні видання про масове знищення єврейського населення під час Другої світової війни. Бібліотекарі зробили її коментований огляд.

    Для українців жахливим символом Голокосту став Бабин Яр – місце розстрілу понад 150 тисяч євреїв та представників різних національностей. Існував Дрогобицький Яр у Харкові, а також багато інших місць, де нацистські нелюди масово вбивали євреїв. Чим далі від нас події цієї катастрофи, тим більше потрібно пам’ятати про загибель шести мільйонів євреїв, убитих лише за те, що були іншої віри.

    Хай світла пам’ять замучених, хай попіл спалених стукає в серця живих та закликає до братерства людей і народів. На знак 77-річного болю було запалено шість свічок. Бо не можна забувати про страшні історії, адже проблеми антисемітизму, расової нетерпимості та нетолерантності, на жаль, залишаються живучими й понині.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше