• Духовне життя українців

    Духовне життя українців Духовне життя українців

     

    22 січня в бібліотеці-філії № 10 відбулася зустріч з отцем Миколою Гопайничем, настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці. Він є частим і шанованим гостем книгозбірні. Спілкування з ним завжди цікаве та змістовне.

    Захід відбувся напередодні 90-річчя Патріарха Філарета, який приклав багато зусиль до відродження незалежної української церкви. Бібліотекарі оформили книжкову виставку «Будівничий української церкви», присвячену шанованому священнослужителю.

    Під час зустрічі отець Микола відповідав на багато запитань, які цікавили присутніх, зокрема про прийняття Томосу та вплив цього документа на церковне життя України, роль Патріарха Філарета в розвитку та побудові незалежної української церкви, перехід парафій МП до Православної Церкви України, яке відношення має українська церква до Константинополя тощо. Усього не перелічити, але на всі питання отець Микола відповідав щиро і з любов’ю.

    «Всі події, які відбуваються в українській церкві пов’язані з християнством. Ми завжди залишаємось і християнами і громадянами своєї країни», – на закінчення зустрічі сказав отець Микола.

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше