• Година духовності з Миколою Джмелем

    Година духовності з Миколою Джмелем Година духовності з Миколою Джмелем

     

    У справі патріотичного виховання значну роль відіграють приклади людей, які своїм життям, своїми вчинками, поглядами відстоюють принципи духовності та патріотизму. Саме таким яскравим прикладом є уродженець Артемівського району, Донецької області, поет Микола Сергієнко, відомий під псевдонімом Микола Джміль, з яким зустрілися десятикласники БЗШ №21.

    Творча зустріч мала назву «Урок Любові і Добра» та була сповнена позитивними емоціями, щирістю, відвертістю та носила філософський характер.

    Провідними темами творчості поета є любов до Батьківщини, матінки-природи, до всіх людей землі. Пан Микола виявився напрочуд легким і приємним співрозмовником. З аудиторією спілкувався на рівних, зумів знайти «ключик» до душ учасників зустрічі, достукатися до їхніх сердець.

    Свій поетичний урок Микола Олександрович присвятив темі духовності, поступово підводячи підлітків до думки, що духовність не у дотриманні обрядів, не у рівні освіченості, а у тому, наскільки людина близька до ідеалів добра і справедливості, наскільки вона багата душею, наскільки щедра і порядна.

    Микола Джміль презентував присутнім збірку «Коло» та книгу «Аттіла, або Благовіст Любові» – поему-легенду про славне минуле України.

    Затамувавши подих, десятикласники слухали уривки з поем «Пори року», «Рідна мова», «Степ, або Сонячна колиска» – присвячений нащадкам трипільської культури. А вірш-реквієм про голодомор 1932-33 років «Мамо сплять» вразив усіх своїм трагізмом.

    Сподіваємося, що зустріч з письменником запам’ятається присутнім надовго.

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше