• Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки

    Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки

    14 січня в Україні потрійне свято. Християни східного обряду святкують Василія Великого, Обрізання Господнє і перший день нового року за старим стилем. Саме в цей день в бібліотеці-філії №6 зібрались члени клубу «Фітовітальня» на етнографічну замальовку «Старий добрий Новий рік». 
     
    Бібліотекарі ж познайомили учасників заходу з давніми традиціями Щедрого вечора в Україні, розповіли про походження обряду «водіння кози» та про те, як українські щедрівки здобули світову славу завдяки композитору М. Леонтовичу. Присутні прослухали чудову версію «Щедрик-щедрик, щедрівочка», у виконанні OpenKids. На заході лунали запальні щедрівки та колядки у виконанні Валентини Бадзюк, Ніни Побережець та Анастасії Шевченко:«Ой дай Боже святок діждати…», «Ой рано, рано зоря засіяла…».
     
    Поетичним словом віншувала присутніх місцева поетка Ніна Ковальчук, а господарям побажала:
    Аби ваші читачі, 
    не сиділи на печі,
    а в морози і у спеку
    йшли до вас, в бібліотеку!
     
    В читальній залі оформлена книжково-ілюстративна виставка «Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки», на якій представлені книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Веселих свят» братів Капранових, «Свята, традиції, звичаї українського народу», «Український рік» В. Скуратівського, «Зима іде – свята веде», також роздрукований зміст колядок та щедрівок.

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше