• Небо і земля нині торжествують

    Небо і земля нині торжествують Небо і земля нині торжествують Небо і земля нині торжествують Небо і земля нині торжествують Небо і земля нині торжествують

    Біліють сніги. Обсипані інеєм дерева, немов кришталеві, сяють самоцвітами від перших променів січневого сонця. Земля наповнюється Різдвяною казкою. Світ славить народження Спасителя нашого Ісуса Христа. Від хати до хати ходять ватаги колядників. Завітали вони і на гостину до бібліотеки-філіалу №9, щоб колядками й щедрівками привітати переможців конкурсу на кращу різдвяно-новорічну листівку «Нова радість стала».

    У щорічному мистецькому, благодійному дійстві взяли участь талановиті читачі бібліотек міста, які підготували маленькі витвори мистецтва, щоб поділитися теплом своїх сердець, добротою, щедрістю, талантом з воїнами, які боронять нашу незалежність на сході країни.

    Настоятель храму Покрови Божої Матері Православної церкви України отець Микола Гопайнич у Різдвяній проповіді побажав присутнім жити у мирі і злагоді, дітям гарно навчатися, бути вдячними своїм батькам за виховання і турботу. Вихованці недільної школи порадували чудовим виконанням колядок і щедрівок. Разом з присутніми юні артисти майстерно виконали український щедрик, який уже сто років радує слухачів своєю щирістю і неповторністю.

    Колядували, щедрували і читачі бібліотеки Маргарита Хіврич та Дарина Хворостяна. А Дмитро Бондар і Артем Куценко засіяли присутніх житом і пшеницею «на щастя, на здоров’я, на Новий рік».

    Голова журі, майстер декоративно-вжиткового мистецтва, керівник зразкової студії «Берестяночка» ЦТДЮ «Соняшник» Валентина Коробко, член Спілки професійних художників Білої Церкви Георгій Пономарьов та провідний бібліотекар Ірина Люшинська назвали найкращих серед кращих. Серед 120-ти листівок члени журі відібрали 35 найкреативніших, виконаних різними стилями, техніками живопису і декоративно-вжиткового мистецтва. Найбільше схвальних відгуків отримали найменшенькі конкурсанти: Марк Коробко, Оля Гандзюк, Марійка Борисова, Андрій Шишка, Маргарита Волинець, Ліза Шульгіна, Даша Григоренко, групи: «Пізнайко» ДНЗ №8, «Умілий павучок», група продовженого дня БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК».

    Меценатами конкурсу виступили директор КЗ БМР Білоцерківська міська централізована бібліотечна система імені Петра Красножона Раїса Григоренко та депутат обласної ради Максим Запаскін.

    Листівки-привітання з Новим роком і Різдвом Христовим отримають воїни, які лікуються у Білоцерківському шпиталі, а волонтери БВГ «Шалені бджілки» передадуть їх захисникам на сході України.

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше