• Свята Варвара Ісусові ризи шила і нас навчила

    Свята Варвара Ісусові ризи шила і нас навчила Свята Варвара Ісусові ризи шила і нас навчила Свята Варвара Ісусові ризи шила і нас навчила

    До свята Варвари, яка вважається покровителькою жіночих ремесел, у книгозбірні №2 відкрилася виставка робіт «Світ моїх захоплень» бібліотекаря Юлії Животівської.

    Вироби пані Юлії – яскраві та самобутні. Світ її захоплень вражає. Це і вишивка бісером, і плетіння гачком та спицями, вироби з фетру, бісероплетіння, роботи в техніці орігамі…

    Скільки себе пам’ятає, Юля любила займатися рукоділлям. І це не дивно, адже всі жінки у родині – майстрині, люди творчі. Теплими словами згадує вона бабусю Софію, яка обшивала всю сім’ю, тітку Валентину, улюбленою справою якої було в’язання. А сама Юля, одягаючи в дитинстві незвичні, вив’язані маминими руками обнови, придумувала нові образи своїм лялькам.

    Зараз Юлія не уявляє й дня без улюбленої справи. Тож дивує всіх плетеними виробами, ексклюзивними прикрасами з бісеру. А вишиті картини стають окрасою не тільки її домівки, а й осель рідних і близьких людей.

    Маючи щедру душу, майстриня ділиться знаннями та вмінням. Тому в книгозбірні, для користувачів різного віку, вона проводить уроки творчості та майстер-класи з бісероплетіння, виготовлення виробів із фетру, створення цікавих вітальних листівок, книжкових закладок. У творчу групу «Умілий павучок» записуються не тільки юні читачі, а й люди поважного віку. А книги, з яких черпає ідеї, подарувала своїй бібліотеці, щоб й інші вчилися творити, цікаво проводячи вільний час.

    Рецепт щастя від Юлії доволі простий: «Творіть. Вкладайте душу й отримуйте задоволення від зробленого. Піднімайте настрій собі та близьким, даруючи свої вироби. Тікайте від меланхолії, створюючи щось незвичне й креативне. Залишіть про себе згадку».

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше