• Уроки права – уроки життя

    Уроки права – уроки життя Уроки права – уроки життя Уроки права – уроки життя Уроки права – уроки життя Уроки права – уроки життя

    В рамках проведення Всеукраїнського тижня права, мета якого підвищення рівня правової культури користувачів різного віку, в бібліотеці-філії №2 відбулися різноманітні заходи.
     
    Стартував тиждень 10 грудня в День прав людини. Демонструючи відео-застереження «Кримінальні дива віртуального світу», бібліотекарі акцентували увагу юнацтва на правовій культурі в мережі Інтернет.
    Мова йшла про шахрайство, негативні дописи, порушення приватності, розкриття анонімності. Розповіли про особливості онлайн-спілкування, віртуальні знайомства, подискутували, чи потрібно ділитися особистими даними.
     
    Також поговорили про агресивну антикультуру, яку пропагує поведінку під час Інтернет-дискусії. Особливу увагу приділили відео-роликам, фільмам та музиці, які містять протистояння суспільству, зневагу до закону, висвітлюють кримінальні «розбори», наркотичний «кайф». Адже відвертий заклик до неправомірних дій може травмувати психіку кожного.
     
    Для молодших читачів стала в нагоді абетка правил «Сам удома», яку підготували та провели бібліотекарі за допомогою корисних відео-підказок ті книги Г.Невінчаної «Модестова наука або де чатує небезпека». Під час заходу читайлики розіграли інсценівки «Мій дім – моя фортеця» та «Стук-стук непрохані гості», пограли у гру «Язик мій – ворог мій!».
     
    У рамках Дня інформації «Право в нашому житті» для широкого загалу користувачів у бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Закон і право». Інформативним доповненням до якої стала тека «Правова освіта» й буклети: «Як протидіяти домашньому насильству?», «Безоплатна правова допомога внутрішньо переміщеним особам», «Паспорт прав дитини».
     
    Правознавчу вікторину «Знай закони і права!» бібліотекарі провели для читачів – учнів 3-А та 3-Г класів БЗШ №11. Діти пограли в ігри «Мої права, мої обов’язки» та «Погана звичка, добра звичка», склали правознавчі пазли «Хто порушує закон?». Засвоїти права та обов’язки допомогли малюнки, що відповідають статтям закону.
     
    Годину права «Права свої знай та обов’язки не забувай» провели для читачів юнацького віку. Виклавши стрілочками «Стежинку правил», перейшли до «Мозкового штурму», розбираючи ситуації, в які потрапили герої книг. Учасники заходу взяли участь у бібліо-квесті «Ці закони не прості – у Конвенції вони!», знаходячи за підказками дані закони.
     
    На правовий диспут «Підліткова агресія: як цьому запобігти?» працівники книгозбірні запросили користувачів, які мають дітей даного віку. Щоб зрозуміти свою дитину, бібліотекарі порадили почитати книги про підлітків – С. Гридіна «Не такий» та «Не ангел», О.Сайко «Новенька та інші історії», Н. Малетич «Щоденник Ельфа».
     
    Протягом тижня бібліотекарі разом із танцювальною студією «Diamond crew» організовували флешмоби «Ми – проти насильства!».

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше