• Лицарі українського народу

    Лицарі українського народу Лицарі українського народу Лицарі українського народу Лицарі українського народу

    6 грудня, у день Збройних сил України, в центральній бібліотеці відбувся патріотичний діалог «Сила нескорених». На захід були запрошені учні 10-Б класу БСШ №1, бойовий офіцер, підполковник у відставці, заступник командира 72-ї ОМБР ім. Чорних запорожців з вересня 2014 року по травень 2018 Олександр Самарський і військовий капелан Іван Кречківський.

    Завідувачка відділом обслуговування Людмила Чупак повідомила присутнім, що цього року День ЗСУ ми відзначаємо 25-й раз. Пані Людмила розповіла, що за 25 років українська армія зазнала величезних змін, успадкувавши від СРСР одне з найпотужніших військ у Європі, Україна практично втратила його до моменту анексії Криму та початку збройної агресії Росії на сході країни в 2014 році. Однак за останні 4,5 роки ЗСУ відродилися, їх було радикально реформовано, їхня чисельність та боєздатність зросла, а структура і стандарти наближаються до стандартів НАТО. І сьогодні Українська армія входить до топ-30 найсильніших у світі.

    Бойовий офіцер Олександр Самарський з гордістю сказав, що 72 ОМБР ім. Чорних запорожців здобула нев’янучу славу на полях битв, її бойовий шлях розпочався у березні 2014 року. Розповів як наші герої утримували оборону Маріуполя, Волновахи, Амбросіївки, Ізвариного, Свердловська, Червонопартизанська, Авдіївки та багатьох інших гарячих точок, у Донецькомуаеропорту рота Богдана Барди героїчно оборонялася від агресора понад 70 діб. Підполковник повідомив, що за даними «Книги пам’яті» бригада втратила майже 200 бійців, світлу пам’ять яких присутні вшанували хвилиною мовчання.

    Капелан Іван Кречківський своїм виступом довів, що сьогоднішня армія не може обійтися без капеланів: вони і психологи, і духівники, і порадники, і, якщо потрібно, санітари і бійці. Священик також розповів про цікаві історії з життя бійців.

    Спілкування із офіцером та капеланом настільки сподобалося школярам, що вони «засипали» гостей запитаннями. Діти цікавилися новими видами зброї, побутовими умовами вояків, їх державним і соціальним захистом, вартістю танків і літаків, психологічним станом бійців, їх матеріальним забезпеченням, курйозами на фронті, волонтерською допомогою.

    Завершився захід порадою Олександра Олександровича − після закінчення школи юнакам подумати над вибором професії військового.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше