• Істини, огорнуті у живе слово…

    Істини, огорнуті у живе слово… Істини, огорнуті у живе слово… Істини, огорнуті у живе слово… Істини, огорнуті у живе слово…

    Що може бути краще за живе спілкування з письменником? А якщо це письменник улюблений, то мабуть – нічого кращого для себе справжній книголюб і не бажає.

    У бібліотеці-філіалі №10 творчість письменника, філософа, видавця, лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця знають і дуже люблять. Тому з таким нетерпінням чекали на чергову, третю, зустріч з Майстром слова, і ось вона – така бажана.

    «Коли Богові нудно, він відчиняє вікно і дивиться на околиці Мукачева», – з цих рядків роману «Мафтей» про улюблене місто шанованого гостя, які звучали на фоні відео про найкрасивіше закарпатське місто, розпочалася зустріч письменника з шанувальниками його творів.

    Щирість, відвертість, мелодійна, соковита, жива зачаровуюча мова (вона, мабуть, є одним з головних героїв усіх творів) заполонили серця присутніх. Читача не обдуриш, він зразу ж відчуває фальш, а тут… глибокі і мудрі роздуми гостя про Україну, рідну мову і її багатство, земляків, філософію життя, «там, де ти народився, ти потрібен найбільше», про духовність… Все це можна знайти в книгах, яких так довго чекали. Саме така література нам потрібна сьогодні!

    Читачі щиро ділилися враженнями від прочитаних книг, цитували рядки, які «зачепили за живе». Сподобався гостеві пісенний дарунок від шанувальниці його творчості Тетяни Савенко та вокального ансамблю «Спадщина» (керівник Ніна Левченко).

    «Справді «потрібне чтиво приходить у потрібний час». Ця література наповнює могутнім спокоєм і світлом» – підтвердженням цих слів науковця Наталії Сої з Ужгорода була черга за книгами та автографами.

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше