• Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних справ

    Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних справ Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних справ Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних справ Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних справ

    20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Це свято започатковане у 1954 році рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних націй. Саме ООН звернула увагу світової спільноти на необхідність забезпечення умов для повноцінного розвитку дітей у різних країнах.Свято також відзначається в день, коли Організація Об’єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

    Колектив бібліотеки-філіалу №9 вже п’ятий рік поспіль, напередодні свята, організовує для своїх читачів літературно-мистецький вернісаж «Щедрі розсипи талантів», на якому юні музиканти, художники, декламатори діляться талантами зі своїми ровесниками. Радували присутніх своїм чудовим співом Карина Зварич і Дарина Хворостяна. Гітаристи Катерина Рудківська і Вадим Ляшко зачарували неповторним «Київським вальсом» і «Румбою». Акордеоніст Родіон Брязгін майстерно виконав мелодію «Кантрі», а в руках Тетяни Димової трепетно звучала зачарована скрипка. Вірші українських поетів продекламували юні читці Марійка Борисова та Евеліна і Назар Шевченко.

    Останні три роки літературно-мистецький вернісаж вдало поєднався з дитячим ярмарком, на якому юні кулінари, майстрині декоративно-вжиткового мистецтва продають власноруч виготовлену продукцію. На ярмарку, як і годиться, були в наявності дари садів і городів: буряки, морква, капуста, картопля, гарбузи, яблука, груші, мед, а також різноманітні смаколики: торти, тістечка, пиріжки, кекси. Майстрині презентували вироби з берести, бісеру, глини, пап’є-маше. У ярмарку взяли участь волонтерська група «Шалені бджілки» та майстер гриму Людмила Сябро, яка безкоштовно наносила аквагрим усім бажаючим, викликаючи неабиякі емоції у маленьких відвідувачів. Відома художниця Валентина Коробко презентувала картини і вироби, виконані на бересті, а малюнки Марка Коробка прикрашали дитячий вернісаж «Намалюю Україну». Читачка бібліотеки Ірина Козловська разом зі своєю донькою Тетяною представили на виставці картини, вишиті бісером та м’які іграшки, в’язані гачком.

    Коштами, вирученими за проданий крам, учасники ярмарку щедро поділилися з дітками Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей з вадами слуху і центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода».

     

    Катерина Волинець.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше