• Історія проти міфів

    Історія проти міфів Історія проти міфів Історія проти міфів

    14 листопада у Центральній бібліотеці відбулася презентація нової книги кандидата історичних наук, Почесного краєзнавця України, автора понад 120 наукових та науково-популярних праць Володимира Перерви «Місто Біла Церква: історія проти міфів».

    У книзі на основі архівних та історичних джерел розповідається про найяскравіші події у житті Білої Церкви, починаючи із заснування міста князем Ярославом Мудрим і закінчуючи ХІХ століттям − періодом володіння Білою Церквою родиною Браницьких.

    Автор зазначив, що більш, як за тисячолітню історію, багато історичних фактів обросли міфами і нісенітницями, які він спростовує на сторінках своєї книги, посилаючись на архівні джерела.

    Краєзнавець навів цікаві факти про боротьбу козацьких гетьманів і полковників Семена Палія, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Пилипа Орлика за Білу Церкву, перебування у місті всесвітньовідомих письменників Тараса Шевченка, Івана Нечуя-Левицького, Олександра Пушкіна, Григорія Державіна, Костянтина Паустовського, Шолом-Алейхема.

    Володимир Степанович також розповів про роль Браницьких у розбудові міста,внесок священика і педагога Петра Лебединцева у розвиток освіти і православ’я Білоцерківщини, заснування і меморіальні окраси дендропарку «Олександрія».

    На завершенняВолодимир Перерва зазначив, що історія нашого міста надзвичайно насичена подіями і багата талановитими людьми,які протягом майже десяти століть берегли, захищали і прославляли нашу землю та закликав вивчати, знати і пам’ятати свою історію.

     

    Людмила Чупак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше