• До мови доторкнімось серцем

    До мови доторкнімось серцем До мови доторкнімось серцем До мови доторкнімось серцем До мови доторкнімось серцем До мови доторкнімось серцем

    ...Українське слово. Ти частка тих, що вже давно померли, їх кров живуща, їх жага нетлінна, безсмертне і величне, як Говерла, багате і дзвінке, як Україна.

    9 листопада українська громада відзначає велике духовне свято – День української писемності і мови. Знання мови народу, серед якого ти живеш, – ознака культури освіченої людини, знання рідної мови – священний обов’язок кожного.

    Цього дня працівники бібліотеки-філіалу №9 Жанна Харченко та Світлана Могорит підготували для п’ятикласників БЗШ №6 мовну палітру «До мови доторкнімось серцем». Світлана Василівна розповіла про значущість української мови, яка єднає покоління, зберігає духовне єство народу. Весь світ віддає шану великим володарям українського слова – Тарасу Шевченку, Івану Франку, Лесі Українці, Михайлу Коцюбинському, Івану Нечую-Левицькому, Івану Котляревському та багатьом іншим майстрам слова, що довели милозвучність та багатство нашої мови.

    Людина, народжуючись, пізнає мову через мамину колискову, бабусину казку. Жанна Миколаївна запросила дітей разом здійснити подорож у таємничу країну українських казок. Діти приміряли на себе образи літературних героїв, відгадували назви казок за прочитаними уривками, знаходили героїв, які товаришують у творах.

    Бібліотекарі закликали маленьких українців шанувати рідну мову, тримати в чистоті, висловлювати нею свої щирі почуття та пишатися, бо українська мова – унікальна!

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше