• Нерукотворний пам’ятник живим і полеглим

    Нерукотворний пам’ятник живим і полеглим Нерукотворний пам’ятник живим і полеглим Нерукотворний пам’ятник живим і полеглим Нерукотворний пам’ятник живим і полеглим Нерукотворний пам’ятник живим і полеглим

    4 листопада у Центральній бібліотеці відбулася прем’єра книги «Авдіївка. Шлях до перемоги».Презентувала видання одна з його авторів, колишня учасниця АТО і директор благодійного фонду «Зорі надії» Аліна Косовська.

    Волонтерка розповіла про життя прифронтового містечка Авдіївка «до» і «після» військової інтервенції Росії, ворожі обстріли, зруйновані будинки, загиблих і страх, який панує серед місцевих жителів. Гостя акцентувала увагу присутніх на тому, що авдіївські патріоти не зламалися, а боролися і борються з сепаратистами.

    Про те, що прожило і пережило місто Авдіївка на Донеччині за кілька останніх років, місцевих месників, бійців 72-ї та інших ОМБр, які звільняли місто у 2014 і захищають його нині ведеться розповідь у книзі, написаній колишніми добровольцями АТО, письменниками, журналістами і волонтерами.

    Пані Аліна також презентувала благодійний фонд «Зорі надії», який згуртувавши активістів, купляє безпілотники для бійців.

    Присутніх на презентації волонтерів, матерів і дружин учасників АТО, читачів книгозбірні та працівників бібліотек міста до сліз вразив виступ Анни Шикери, матері одного з героїв книги Сашка, позивний «Шакіра», загиблого в Авдіївці.

    Аплодували учасники заходу і жінкам-волонтеркам Людмилі Лебедєвій, Тетяні Нестеровій і Наталії Борчаніновій, які ось уже чотири роки майже щодня плетуть маскувальні сітки і в’яжуть теплі жилети для вояків.

    Зустріч пройшла у теплій і дружній атмосфері, бажаючі мали змогу придбати книгу та сувеніри, виготовлені авдіївцями з військового спорядження, та щиро подякувати юній патріотці Аліні за її благородну місію − намагання поєднати жителів Донбасу з українцями інших регіонів.

    Презентації передували зустрічі з Аліною Косовською у філії №10, ДПТНЗ «Професійний ліцей» та ТЕК БНАУ.

    Людмила Чупак.

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше