• Варті тієї землі, на якій живемо

    Варті тієї землі, на якій живемо Варті тієї землі, на якій живемо Варті тієї землі, на якій живемо Варті тієї землі, на якій живемо

    Чотири роки в Україні йде війна. Чотири роки життя українців ділиться на «до» і «після», чотири роки в українські сім’ї війна приносить горе і сльози…

    2014 рік. Авдіївка. Невеличке містечко на Донбасі. В одну мить у життя індустріального міста ввірвалася війна і місто ніби вимерло… Вітер ганяв пожовкле листя пустими вулицями, спустошені будинки з пустками вікон здавалися зовсім сліпими, здичавілі собаки не могли зрозуміти що діється, і де їхні господарі?... Все закрито, 80% жителів покинули свої рідні домівки. Та були і ті, хто не зламався і доклав всі зусилля, щоб на авдіївську землю прийшов мир і спокій, ті – хто ламав стереотипи про те, що на сході України живуть одні «сєпари».

    Про справжніх патріотів України йде мова у книзі «Авдіївка. Шлях до Перемоги», презентація якої відбулася в бібліотеці-філіалі №10. Колишні добровольці АТО, письменники, журналісти – Сергій Деркач, Аліна Косовська, Віталій Кудін, Євгенія Подобна, Аліса Сисоєва – зібрали матеріал і видали надзвичайно цінну книгу – розповідь про 26 простих людей (15 – жителі міста, 11 – військовослужбовці, для яких Авдіївка стала другою домівкою), які мимоволі стали супергероями сьогодення.

    Про Авдіївку чотирнадцятого року і сьогоднішню, про роботу над книгою, про своїх земляків-патріотів і прихильників так званої «ДНР» схвильовано і щиро розповіла одна з авторів збірки, наша гостя Аліна Косовська. Маленька, худенька, надзвичайно скромна дівчина… Дивлячись на цю тендітну дівчинку, не віриться, що вона учасниця АТО. Будучи волонтером, забувши про відпочинок, добирається з міста до міста автостопом, щоб ще раз донести до всіх правдиві події, свідками яких стали герої книги, розповісти що ж було і діється насправді на донецькій землі. І де тільки сили беруться? А відповідь одна – в любові до України, у вірі, що Авдіївка – українське місто і так буде завжди. Представлений на зустрічі відеофільм про Авдіївку без сліз дивитись неможливо.

    На зустріч-презентацію завітали і шановані білоцерківці – письменники Анатолій та Галина Гай, Андрій Кириченко, прес-офіцер 72 ОМБр Олена Мокренчук, життєві шляхи яких тісно пов’язані з Авдіївкою. Доповнюючи розповідь своєї колеги, наші гості дуже емоційно згадували про нелегкі військові випробовування, про перебування в місті, про стосунки з місцевими жителями, про участь у фестивалі «З країни в Україну».

    Зустріч з Аліною показала, що де б ми не жили, на сході чи заході, ми – одна сім’я, і наша хата зовсім не скраю. Користувачі бібліотеки купували книги, бажали Аліні здоров’я, а всій Україні мирного неба.

    Ми віримо, що Авдіївка – українське місто, а Донбас – це Україна.

    Слава Україні! Героям слава!

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше