• Творчий бенефіс Юлії Бойко

    Творчий бенефіс Юлії Бойко Творчий бенефіс Юлії Бойко Творчий бенефіс Юлії Бойко Творчий бенефіс Юлії Бойко

    Талановиті діти – гордість нашого міста. Працівники книгозбірень намагаються знайти їх, допомогти розкритися їхньому таланту та довести кожній дитині, що її творчість заслуговує на увагу.

    Творчий бенефіс гуртківців «Чарівного пензлика» започаткували бібліотекарі філії №6.

    «Малюй зі мною, малюй, як я, малюй краще мене», – таку назву мав черговий творчий бенефіс. Цього разу відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитись з творчим доробком читачки філії, активної учасниці масових заходів бібліотеки, члена гуртка «Чарівний пензлик», красуні і просто чудової дівчинки – Юлії Бойко.

    Творчість дівчинки – це відбиття щиросердечної роботи. Зустрічаючись із красою навколишнього світу, вона завжди намагається «зупинити чарівну мить», відображаючи побачене на аркуші паперу.

    В читальній залі розгорнута виставка малюнків та досягнень юної художниці: подяки, грамоти, дипломи за участь у різноманітних мистецьких заходах, як на рівні міста, так і на рівні України.

    Юля неодноразово ставала переможницею Всеукраїнського конкурсу «Світ без війни очима дітей», загальноміських конкурсів «Нова радість стала», «Україна! З днем святого Валентина», «О, писанко, ти – символ України». Брала участь у виставці-конкурсі дитячих малюнків «Світи зоре, світи ясна!», «Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира», у виставці ілюстрацій до творів Миколи Вінграновського, де також посідала призові місця.

    Тематика творчості юної художниці різноманітна. Саме завдяки малюнкам Юлі, присутні отримали можливість доторкнутися до її внутрішнього світу. В своїх малюнках дівчинка відтворює особистий світ на папері. Характерною особливістю її малюнків є лаконічність і зосередженість.

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розкрила присутнім секрети співпраці бібліотеки і читачки. Першу свою роботу «Снігурі» Юля принесла в бібліотеку на дитячу виставку «Світ без війни очима дітей», коли їй було 5 років. Відтоді стала і читачкою бібліотеки. Відвідувала бібліотеку разом з татом, а коли пішла в школу – з класом, а згодом і сама. В початкових класах Юля відвідувала гурток малювання, а коли при філії №6 почав працювати гурток «Чарівний пензлик», то вирішила продовжити своє улюблене заняття в бібліотеці. П’ять років наполегливої роботи дали свої результати.

    Багато добрих слів на адресу маленької художниці прозвучало від її наставниці – Людмили Красніцької-Луцик, яка покладає на свою ученицю великі надії. Та й сама Юля не збирається зупинятися на досягнутому: мріє вступити в педагогічний коледж на спеціальність «Малювання», щоб досконаліше оволодіти правилами побудови малюнка та технікою петриківського розпису й навчати інших.

    А свій перший майстер-клас «Малюємо разом» Юля провела для гуртківців, поділившись з ними секретами своєї майстерності. Поради для «пензелят» були цікавими і переконливими. Це і є перший крок до здійснення мрії.

    День проведення бенефісу співпав з днем народження дівчинки. Квіти, подарунки, теплі та щирі слова на адресу Юлі звучали від усіх присутніх на заході. Не обійшлося без тортів та чаювання.

    Сподіваємося, що на українському мистецькому олімпі кожного року з’являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше. Серед них будуть і ті, хто наполегливо працює в бібліотечному гуртку «Чарівний пензлик».

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше