• Історія України в художньо-історичних образах

    Історія України в художньо-історичних образах Історія України в художньо-історичних образах Історія України в художньо-історичних образах Історія України в художньо-історичних образах Історія України в художньо-історичних образах

    На карті світу Україну відшукати нескладно. Ця древня земля лежить «проти сонця, головою до Чумацького Возу, ногами до синього моря», як співали в старовину кобзарі та лірники. І населяє цю землю талановитий і стійкий народ з унікальною історичною долею, неповторними духовними якостями, самобутньою душею й особливим характером, у якому волелюбність і непокірливість поєдналися з раціональною європейською поміркованістю.

    Бути українцем – значить беззавітно вірити в Україну, як вірили в неї генії і безстрашні захисники українського народу.

    30 жовтня у книгозбірні №3 відбувся День інформації «Історія України в художньо-історичних образах». У читальній залі для широкого загалу користувачів бібліотекарі розгорнули виставку-факт «Тобі розкаже сива давнина». На ній були представлені науково-популярні та художні видання, які ніби запрошують: «Читайте скоріше, читайте нас», а якщо і ні, то дослухайтесь до коментарів, які підготували працівники філії №3.

    Бібліотекар Юлія Сидоренко для шестикласників БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» зробила презентацію книг «Запрошує країна Історія». Фахівець рекомендувала дітям до прочитання книги Марії Морозенко «Іван Сірко. Великий характерник», Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили», Василя Кучера «Устим Кармалюк», «Повість врем’яних літ», Володимира Малика «Князь Кий». Школярі довідалися багато нового і незвіданого, взяли додому книги, які їм сподобалися.

    Калейдоскоп цікавих фактів «Крокуючи історією України» вразив своєю лаконічністю і змістовністю, як дорослих так і користувачів-дітей.

    Дайджест-ревю за матеріалами часопису «Маловідома історія: далеке і близьке» (за програмою«Нове й передове з газет та журналів») став актуальним для дев’ятикласників БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК». Старшокласники поринули у загадковий світ величних постатей в історії України.

    Мазепа – герой чи Мазепа зрадник? Ці питання часто задають користувачі. Відповідь на них читачі мали змогу отримати з історичної довідки «Етюди про гетьмана Мазепу», присвяченій життю одного з найосвіченіших діячів української історії, видатного державця, гетьмана України, який у світовій галереї політиків посідав одне з найпочесніших місць. У 2019 році йому виповнюється 380.

    Відвідали бібліотеку і наймолодші – вихованці ДНЗ №29 «Барвінок». Для них бібліотекарі підготували змістовну розповідь про засновника міста Біла Церква Ярослава Мудрого. Оповідь вела лялька Наталка. Так дітлахи через театралізоване дійство пізнають сторінки минулого.

    Тільки почуття любові й глибокої гордості за Вітчизну дає кожному українцеві, незалежно від того молодий він чи сивий, право стверджувати: це моя країна! Мій народ! Моя Україна!

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше