• Українська революція 1917-1921років: сучасний вимір

    Українська революція 1917-1921років: сучасний вимір Українська революція 1917-1921років: сучасний вимір

    Українська революція, сторіччя якої ми відзначаємо, є визначною віхою в новітній історії і означає радикальну зміну ставлення українського народу до свого політичного становища в світі.

    Історичні події розгорталися як у столиці країни, так і на її околицях. Про участь Білої Церкви у національно-визвольних змаганнях, героїв і учасників тих трагічних подій розповів членам клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів історик, краєзнавець Анатолій Бондар під час години історичної пам’яті «Українська революція 1917-1921років: сучасний вимір», яка відбулася у бібліотеці-філіалі №9.

    Присутні з великою зацікавленістю слухали розповіді про формування окремого загону Січових Стрільців у нашому місті, діяльність командирів першого полку, полковників Армії УНР, відомих діячів Проводу ОУН Євгена Коновальця і Андрія Мельника.

    Анатолій Бондар розповів про діяльність першого очільника Білоцерківської «Просвіти» Модеста Левицького і одного з лідерів цієї організації, письменника, громадського діяча Юрія Будяка, а також про засновника «Пласту» Наддніпрянщини, дипломата, кінорежисера Євгена Слабченка.

    Завідуюча книгозбірнею Катерина Волинець познайомила учасників заходу з восьмитомним виданням Білоцерківського біографічного словника, історичними розвідками Володимира Іванціва, Сергія Бурлаки, Олексія Стародуба, Костянтина Климчука і присутнього на заході Анатолія Бондаря, зібраних у виданій нещодавно книзі «Українська революція: з Білої Церкви в історію». Головним посиланням цієї книги є попередження, що Українська революція не завершиться доти, доки не досягне основної своєї мети: не перетворить український народ у повноправного господаря власної держави.

     

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше