• Пам’ятаємо минуле. Віримо у майбутнє

    Пам’ятаємо минуле. Віримо у майбутнє Пам’ятаємо минуле. Віримо у майбутнє Пам’ятаємо минуле. Віримо у майбутнє

    Історична тема – одна з традиційних, провідних тем в українській літературі. Вже пам’ятка давньої літератури «Слово о полку Ігоревім» відтворює події, пов’язані з походом князя Ігоря проти половців. До звитяжної доби в історії українського народу – козаччини, звертався в своїх творах Тарас Шевченко. Великий Кобзар змалював образи Богдана Хмельницького, Івана Гонти, Максима Кривоноса, Байди Вишневецького.

    Історію рідного народу і його боротьбу за незалежність змалювали у своїх творах Іван Франко, Михайло Старицький, Пантелеймон Куліш.

    ХХ століття внесло в історію українського народу свої драматичні події, на які відгукнулися прозаїки, поети, драматурги. Через літературні твори пройшло осмислення подій Iта II світових воєн, революцій 1905 та 1917 рр., Голодомору, репресій 20-30-х рр. Ці доленосні історичні події відображені у творах Миколи Вороного, Володимира Винниченка, Павла Загребельного, Романа Іваничука та багатьох інших.

    25 жовтня у Центральній бібліотеці відбувся День інформації «Історія України в художньо-документальних образах». Працівники абонементу Тетяна Черненко та Тетяна Качанова підготували книжкову виставку «В серцях і книгах пам’ять ожива», на якій були представлені книги з історії України, художні твори, автори яких за допомогою художнього зображення історичних постатей, описували історичні події. В читальному залі книжкова виставка «З Україною в душі» знайомила відвідувачів бібліотеки з творчим шляхом письменника-краянина, автора багатьох історичних творів Андрія Гудими.

    Провідний бібліотекар Нінель Авраменко підготувала бібліопортрет «Українського історичного журналу».

    Цього дня за участю учнів ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей» була підготовлена цікава зустріч з відомим українським письменником, нашим земляком, автором історичних романів «Устим Кармалюк», «Северин Наливайко», «Сповідь Мазепи», «Клекотіли орли» Андрієм Гудимою. Його твори не дають забути славні імена і трагічні події. Під час зустрічі учні переглянули відео-презентацію про творчий шлях Андрія Гудими. Нінель Авраменко представила юнакам і дівчатам поважного гостя й акцентувала увагу на художньо-історичних образах у творчості письменника. Учні ліцею з вдячністю і захопленням слухали розповідь письменника.

    Сьогодні саме знання своєї справжньої історії важливе для кожного з нас.

     

    Нінель Авраменко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше