• Знати і пам’ятати

    Знати і пам’ятати Знати і пам’ятати

     

    Є події, які залишаються в історії навіки. До таких відноситься Друга світова війна. 28 жовтня вся Україна відзначатиме 74 річницю визволення рідної землі від нацистських загарбників.

    В переддень свята в бібліотеці-філіалі №10 зібралися люди, які пережили страшне лихоліття війни, і ті, чиє «життя не обпекло вогнем». Бібліотекарі та учасниці вокального ансамблю «Спадщина» (керівник Ніна Левченко) Академії пенсіонерів підготували вечір пам’яті «Здавалося – тоді весь світ горів…».

    Щемливі до сліз поезії В. Симоненка, О. Роздольського, Є. Доломана, П. Воронька перемежовувалися красивими, ніжними і водночас журливими та закличними піснями «Сивина», «Батькове серце», «Їхав козак на війноньку…», «Дума про землю», «Пісня про Дніпро»…

    На жаль, більше ніж через 70 років на українській землі знову рвуться снаряди та бомби. За сьогоднішній мирний день і світле майбутнє внуки і правнуки ветеранів віддають найдорожче – життя. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто поліг у боротьбі за мирне небо України.

    Найкраще, що ми можемо зробити для них – знати і пам’ятати, берегти цей чистий, променистий світ.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше