• Від подвигу століть до сьогодення

    Від подвигу століть до сьогодення Від подвигу століть до сьогодення Від подвигу століть до сьогодення Від подвигу століть до сьогодення Від подвигу століть до сьогодення

    З нагоди святкування Дня захисника України в читальній залі бібліотеки-філії №8 відбувся вечір-діалог «Від подвигу століть до сьогодення».

    На початку зустрічі ведучі Майя Боженко та Зоя Чутковська розповіли присутнім про невипадкове поєднання чотирьох знаменних свят і запросили до слова шановних гостей – учасників бойових дій на сході України Олександра Ярмолу, Павла Балабуху, Олександра Вакуленка, Валентину Саюк та Максима Коноплястого. Важко давалась розповідь бійцям. Не торкаючись болючих ран-споминів, вони говорили про важливість для воїнів-захисників підтримки дітей та молоді. Про те, що дитячі та юнацькі листи та малюнки дарують їм тепло і впевненість в тому, що ризикують бійці життям не даремно, про спілкування рідною українською мовою, її роль в подоланні ворога.

    Потім до слова були запрошені військовий капелан 72-ї бригади Чорних Запорожців Іван Кречківський та військовий капелан Василь Маляренко, які розповіли про нелегке життя бійців на передовій.

    Бібліотекарі вшанували присутніх на вечорі матерів бійців Людмилу Єгорову та Галину Петрову. Пані Людмила прочитала зворушливий вірш, присвячений сину Олександру.

    На святі лунали українські патріотичні пісні у виконанні студента Білоцерківського механіко-енергетичного технікуму Владислава Качанова.

    Молодь – студенти Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну і студенти Білоцерківського механіко-енергетичного технікуму, вдячно слухали розповіді, ставили питання, обговорювали почуте.

    Вечір видався теплим і душевним, а по закінченню учасники заходу не поспішали залишити залу. Було багато слів вдячності і побажань нових зустрічей.

    Захід супроводжувала книжкова виставка «Будемо сильні – залишимось вільні», для ознайомлення читачів з книгами про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдат і офіцерів під час неоголошеної російсько-української війни.

     

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше