• Журавлиний спів побратимів з Криму

    Журавлиний спів побратимів з Криму Журавлиний спів побратимів з Криму Журавлиний спів побратимів з Криму Журавлиний спів побратимів з Криму Журавлиний спів побратимів з Криму

     

    9 жовтня у центральній бібліотеці відбулася знаменна подія − до книгозбірні завітали письменники з Криму Галина Литовченко, Віктор Стус, Єва Пономаренко, Анатолій Потієнко. Вони уродженці Київської, Запорізької, Житомирської та Чернігівської областей, але довгий час проживають і працюють в Криму. Членами Національної спілки письменників України стали задовго до анексії півострова, кожен з них має великий творчий доробок − поетичні збірки, історичні романи, драматичні твори.

    Присутні на зустрічі вчителі, бібліотекарі, читачі були вражені розповідями гостей про літературне життя Криму, переслідування української мови і книги. Тому кримці змушені друкувати свої твори в Україні та таємно перевозити їх на півострів, щоб подарувати знайомим і друзям, але й це не виключає ризиків. Так, Єва Пономаренко, яка декілька років назад отримала нагороду за патріотичне виховання молоді від командуючого Військово-морських сил ЗС України, стоїть на обліку в ФСБ Росії, куди часто її запрошують на допити. Але це не лякає хоробру жінку, вона як і раніше пише гарні вірші виключно українською мовою і розповсюджує їх серед молоді.

    Під час зустрічі була презентована поетична збірка Галини Литовченко «Зібрані розсипи», нещодавно виданої у Білоцерківському видавництві «Час Змін Інформ».Вірші авторки пронизані любов’ю до України, вболіваннями за долю Кримуі Донбасу, наших захисників.

    Депутат міської ради Юрій Петрик та видавець, журналіст і волонтер Костянтин Климчук висловили думку, що кримські письменники роблять все для того, щоб в Криму звучала українська мова і читалася українська книга. З ними погодилися і учасники заходу.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше