• Все починається з любові Все починається з любові

    Тиждень бібліотеки у центральній книгозбірні розпочався рандеву з місцевою поеткою Ніною Ковальчук, яка в дитинстві дуже мріяла стати бібліотекаркою, любила гратися в «бібліотеку». На всі її книги був складений список, вони були пронумеровані і розставлені  по алфавіту. З ранніх літ дівчинка любила читати, її настільною книгою завжди був «Кобзар».
     
    Любов до книги та читання  надихнули Ніну на написання віршів. Перші з’явилися ще в студентські роки. 
     
    Білу Церкву, в якій живе ось уже 15 років, поетка вважає своїм рідним містом, любить на самоті ходити  затишними вулицями, парками, милуватися квітами, осіннім листям, засніженими деревами, має улюблений каштан, за яким спостерігає у всі пори року. Картинки природи в її уяві стають поетичними образами і лягають у віршовані рядки.
     
    Тематика різноманітна: вірші, присвячені батькам, батьківській хаті, що на Черкащині, про кохання, людські долі, прекрасні пейзажі. Всі вони ніжно-романтичні, як і сама авторка. 
     
    Поезії у авторському прочитанні зворушили учасників зустрічі − членкинь клубу «Вікторія», ностальгічно-філософськими нотками «у кожній жінці маму признаю», вболіваннями за жіночі долі «її душа − троянда на морозі, необережно кинута у сніг», всепоглинаючим почуттям кохання «я від захмарної любові беру початок і живу».

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше