• Голубко біла, ти лети у світ… Голубко біла, ти лети у світ…

    Скільки існує людство, стільки й живе чарівна мрія про мир, бо коли є мир, то можуть здійснитися усі найзаповітніші сподівання людини, кожен може реалізуватися, розкриваючи свої здібності й таланти.
     
    Мир – це слово, яке у нашій країні донедавна звучало звично і буденно, сьогодні набуло зовсім іншого значення.
     
    Напередодні Міжнародного дня миру, бібліотекарі-філії №2 провели для своїх друзів-читайликів, учнів 4-А класу БЗШ №11 (класовод Валентина Григоренко),урок миру «Своїй Україні бажаємо миру й добра !».
     
    Бібліотекарі ознайомили учнів з історією виникнення цього важливого для людства свята.А розповідь про Дзвін Миру з написом «Хай буде мир у всьому світі !», який було відлито з монет, що збирали діти усіх континентів, зацікавила та розчулила.
     
    Особливо зворушливо звучала історія про маленьку японську дівчинку Садако, яка майструвала паперових журавликів для здійснення своєї заповітної мрії – отримати в подарунок довге життя… Пам’ятник Садако в місті Хіросіма отримав назву «Дитячий пам’ятник миру».
     
    Хлопчики та дівчатка читали поезію про мир, мужність та героїзм бійців у зоні ООС, вели діалог про добро і зло. А почувши цікаву легенду про голуба, який став символом миру, із задоволенням прикрасили карту України паперовими птахами та дитячими долоньками зі своїми побажаннями миру, добра та злагоди.
     
    Словами «Голубко біла, ти лети у світ, хай буде мир на рідній Україні!» закінчився захід.

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше