• «Кращий читач літа – 2018» збирає друзів «Кращий читач літа – 2018» збирає друзів «Кращий читач літа – 2018» збирає друзів «Кращий читач літа – 2018» збирає друзів «Кращий читач літа – 2018» збирає друзів

    19 вересня центральна бібліотека для дітей зібрала на гостину найкращих читачів майже усіх бібліотек міста. Учні 4-9 класів змагалися за звання кращого читача літа 2018. А як же це зробити, якщо дітвора такого різного віку? 
     
    Завідуюча бібліотекою Олена Корнієнко поділила конкурсантів на три вікових групи: учні 4-5 класів, учні 6-7 класів та учні 8-9 класів. Кожна групка отримала свої завдання. Серед яких були і кросворди, і осучаснені прислів’я, до яких треба було підібрати оригінал, і оповідання із зашифрованими у тексті образами літературних героїв, і найцікавіше, як на мене, творче завдання – твір «Яку б я побудував бібліотеку, якби я був мером міста?». Які там були ідеї! Треба їх усім можновладцям розіслати. Пропонували таке: створити семиповерхову бібліотеку, де кожен поверх має свою родзинку; організувати бібліотеку-аквапарк; і усі просили як можна більше нових книг!
     
    Потім прийшов час для «візитівок». Кожен учасник конкурсу розповідав про себе, свої захоплення, улюблені жанри літератури та книги, читали власні оповідання, ділилися порадами для тих, хто не любить читати… Усі були щирі, цікаві та артистичні. Але конкурс є конкурс і переможець може бути тільки один. Ось тут до роботи стало журі: Тамара Шпак, Ольга Соломаніна та Олександра Нагорна. Визначити переможця виявилося складно. Адже діти були такі різні, але дуже талановиті. Порадившись та підрахувавши отримані у змаганні бали, перемогу присудили Лукії Оверченко, читачці бібліотеки-філіалу № 2, учениці 6-В класу БЗШ № 11. Приз від міського голови Білої Церкви дівчинка отримає під час урочистостей з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у Будинку органної та камерної музики 27 вересня. Окремий приз від журі та організаторів отримала Дарина Юрчик, читачка бібліотеки-філіалу № 3, учениця 4-А класу БЗШ № 15. Варто відзначити, що заохочувальними призами були відзначені усі учасники конкурсу.
     
    Дивлячись на цю завзяту читаючу дітвору, яка мріє про нові, надсучасні, наповнені книгами та супер-технікою бібліотеки, де є місце як малятам, так і стареньким, хочеться вірити, що їхні мрії здійсняться у найближчому майбутньому і ніхто цьому не завадить.

    Софія Нормировська.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше