• Майстер іскрометного сміху Майстер іскрометного сміху Майстер іскрометного сміху Майстер іскрометного сміху

    Грицько Бойко – улюблений дитячий поет багатьох поколінь українців. Ще з перших років життя ми пам’ятаємо рядки з його віршів «Бруднуля» та «Вереда», які нам читали матусі, а згодом вже ми самі вчили ці віршики зі своїми дітьми. 
     
    Щоб пригадати творчість улюбленого письменника працівники бібліотеки-філіалу №10 організували для учнів 4-Б класу БЗШ № 5 (класовод Юлія Шульгіна) літературний ракурс «Майстер іскрометного сміху», присвячений 95-річчю Грицька Бойка. Дітвора з цікавістю слухала історії про життя гумориста. Адже виріс Грицько у сім’ї з багатими творчими традиціями. Його дід був відомим піснярем у своєму регіоні. А вірші батька були настільки популярні серед односельців, що вони спільними зусиллями зібрали кошти, щоб їх надрукували окремою книжкою. 
     
    Кожен мав змогу розповісти однокласникам улюблену гумореску Грицька Бойка. Усі разом посміялися над недолугими героями веселих віршів, але разом з тим зробили висновки з дій негативних героїв. Школярі з задоволенням брали участь у конкурсах, відгадували загадки, читали скоромовки-спотиканки.
     
    Грицько Бойко був автором слів до 400 пісень. Одну із них – «На місточку», діти послухали під час перегляду однойменного мультфільму.
     
    Поет був ще й талановитим перекладачем. Він наполегливо і плідно працював над тим, щоб юні читачі могли почитати українською мовою твори Агнії Барто, Самуїла Маршака, Корнія Чуковського та багатьох інших авторів.
     
    Правду говорять, що талановита людина – талановита у всьому.

    Альона Сушкевич.
       



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше