• «Незвідані стежки «Олександрії», або що робити, якщо у вас немає «Гугла»

    «Незвідані стежки «Олександрії», або  що робити, якщо у вас немає «Гугла» «Незвідані стежки «Олександрії», або  що робити, якщо у вас немає «Гугла» «Незвідані стежки «Олександрії», або  що робити, якщо у вас немає «Гугла» «Незвідані стежки «Олександрії», або  що робити, якщо у вас немає «Гугла» «Незвідані стежки «Олександрії», або  що робити, якщо у вас немає «Гугла»

      Білоцерківці і гості міста, ви взагалі знаєте, що цього року найгарнішому в Україні дендропарку «Олександрія» виповнюється 230 років? Ні? А от бібліотекарі в курсі. Як завжди, власне. Відзначити таку солідну дату працівники бібліотеки-філіалу №10 вирішили, скооперувавшись із дирекцією парку. Посиділи, помізкували, долучили до такої серйозної справи депутата міської ради Андрія Короля і організували фотокрос «Незвідані стежки «Олександрії». Тим паче, що вже 2 роки фотокрос не проводився, а народ просив…

    Обрали дату 2 вересня. Ближче до обіду у бібліотеку почали сходитися на реєстрацію учасники. Деякі, заходили вже як додому, адже брали участь у фотокросі вже втретє. Дехто з цікавістю роздивлявся книги, розписи на стінах, іграшки… та інших учасників. Приємно, що долучитися до квесту вирішили люди абсолютно різного віку. Наймолодшій учасниці – 10 років, а найстаршій 70! Супер!!!

    Не обійшлося і без невеличких урочистостей. Завідуюча книгозбірнею Ганна Нагорна привітала усіх «фотокросівців», побажала їм успіху і натхнення та нагадала правила. З вітаннями виступила Раїса Григоренко – директор КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС. Своє напутнє слово сказала і провідний інженер дендропарку «Олександрія» Лариса Кривдюк.

    13.00 – Старт! Ганна Григорівна – завідуюча бібліотекою, організатор та ідейний натхненник одноосібно, практично бігом (крос же!) повела усіх до північного входу в «Олександрію», щоб кросерів безкоштовно пропустили у парк. Вже в парку відкрили конверти із завданнями. Треба було бачити обличчя учасників: задумливі, розгублені, шоковані, азартні, сповнені ентузіазму. Так, завдання складні. Усі шукали відгадки по-різному: у когось був «Гугл»; хтось згадував усе, що знав і не знав про парк (як на екзамені, чесне слово); дехто ловив по парку екскурсоводів, чи скористався правом на одну підказку… Коротше кажучи, три години промайнули, як мить! Але мить цікава, пізнавальна та спортивна.

    Після фінішу за роботу взялося журі: Олександр Жарко, Олена Хаджинова, Ольга Субещанська, Роман Наумов та Олександра Нагорна. Довго роздивлялися, коментували, рахували бали…

    Переможців Фотокросу оголосили ввечері 6 вересня. Ними стали: І місце – «Позитив» Віталій Шкляр, ІІ місце – команда «Бурундуки» (сім’я Іванових з м. Київ), ІІІ місце виборола команда «МегаБіт» (капітан – Ростислав Маленков). За чашечкою чаю учасники, організатори, члени журі та спонсор дійства Андрій Король обговорювали результати та враження від квесту, тематики майбутніх фотокросів. Кросери отримали поради, вислухали зауваження та побажання від професійних фотографів. Загалом, було душевно, тепло і якось по-домашньому. Подарунки та призи гріли серця, фотовиставка робіт кросерів милувала око… До речі, усі бажаючі можуть поближче роздивитися її у бібліотеці, за адресою вул. Крижанівського, 8.

    Сподіваюся, що фотокроси ще будуть. Адже вони спонукають вивчати та досліджувати минуле і сучасне рідного міста, змушують згадати давно забуте та примушують поглянути на давно знайомі речі під незвичним кутом. Особисто я чекатиму.

     

    З надією на нову зустріч,

    завжди ваша Софія Нормировська.

     

     

     

     

     

     
     
     
     
     
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше