• Двоєдиний дар душі і слова

    Двоєдиний дар душі і слова Двоєдиний дар душі і слова Двоєдиний дар душі і слова

     

    5 вересня у центральній бібліотеці відбулася літературна година, присвячена 85-річчю від дня народження Тетяни Миколаївни Шарової.

    Із творчим надбанням добре відомої в Україні та за її межами письменниці познайомила читачів − членів клубу "Водограй”, завідуюча відділом обслуговування ЦБ Людмила Чупак,яка розповіла, що Тетяна Миколаївна проживає і працює у Білій Церкві з 1956 року, має звання "Учитель-методист”, "Відмінник освіти”, понад 20 років очолювала літературне об’єднання "Заспів”, у1977 році започаткувала проведення щорічних міських літературних фестивалів "Веселки над Россю”.

    Ім’я Тетяни Шарової занесено до "Золотого фонду міста” та енциклопедичного біобібліографічного словника "Жінки України”, вона член Національних спілок письменників та журналістів України, лауреат Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. Нечуя-Левицького.

    Тетяна Миколаївна автор 7 поетичних збірок, книги прози "Невыдуманные рассказы” і книги перекладів "Моя константа”.

    Людмила Федорівна підкреслила, що вся творча діяльність Шарової це великий внесок у розвиток духовності нашого міста. Її вірші про любов до Вітчизни, до людей, людяність і духовність, про пережите, передумане, наболіле. Вони задушевні і поетично ніжні, близькі і зрозумілі читачам.

    Про давню дружбу і співпрацю з Тетяною Миколаївною розповів заслужений працівник культури України, поет і композитор Анатолій Кульчицький.

    На завершення заходу Людмила Чупак прочитала декілька віршів Тетяни Шарової та її синів Василя і Володимира, які розчулили душі присутніх.

    Єфросинія Король.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше