• Кіностудія, яка випустила 1200 фільмів

    Кіностудія, яка випустила 1200 фільмів Кіностудія, яка випустила 1200 фільмів

    В цьому році Національній кіностудії ім. О.Довженка виповнюється 90 років. За цей час створено багато художніх та документальних фільмів, гідно оцінених на національних та міжнародних кінофестивалях.

    Щоб разом перегорнути сторінки історії славетної кіностудії у бібліотеці-філії № 10 зібралися користувачі на культурфільм «Кіностудія, яка випустила 1200 фільмів».

    Присутні дізналися багато цікавого не лише про перші кроки становлення кінокомпанії, а й про роботу костюмерів, редакторів та операторів. Хоча ці люди завжди залишаються за кадром, але разом з режисерами та акторами становлять єдине ціле при створенні кінофільму. Згадали імена та творчий доробок режисерів, які свого часу працювали на кіностудії, але це дуже мала частина тих хто творив тут протягом 90 років.

    Окрему увагу учасники заходу звернули на людей, які стояли біля витоків створення кінематографії. Це – Дзиґа Вертов та Олександр Довженко. Саме вони зробили великий вклад в розвиток кіномистецтва не лише України, а й світу. Їхні роботи входять до списків 12 кращих робіт всіх часів та народів серед документальних та художніх фільмів відповідно.

    Разом з користувачами бібліотекарі згадали акторів, які були і залишаються улюбленцями багатьох поколінь, а також переглянули кадри з фільмів, знятих у павільйонах кіностудії. Також учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою «Літературні шедеври на великому екрані».

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше