• Бджолиний дзвін – медовий запах

    Бджолиний дзвін – медовий запах Бджолиний дзвін – медовий запах

     

    14 серпня – Медовий Cпас. Цього дня в церквах освячують не лише мак та «маковійчики», які служитимуть оберегами для осель увесь майбутній рік, а й мед та продукти бджільництва. Бо як писав Гіппократ «мед приносить користь як хворому так і здоровому, але при одній умові, що він буде натуральним».

    Хто краще розуміється на бджільництві як не справжній пасічник? Тому цього дня в затишну залу бібліотеки-філії №10 на годину цікавих повідомлень «Мед – дивовижний витвір природи» завітав активний читач бібліотеки – пасічник Хохлов Станіслав Степанович. Відразу було видно, що він закоханий в свою справу та знає про бджіл практично все, бо займається свої улюбленим хобі майже 30 років. А якщо і виникають якісь запитання, то відповіді на них завжди можна знайти в фахових журналах «Пасіка» та «Дім. Сад. Город», які отримує книгозбірня.

    Станіслав Степанович поділився досвідом та інформацією про різні види меду, його лікувальні властивості, які використовує його сім’я та особисто він. Також поділився з присутніми секретами, які стануть їм у нагоді, коли вони підуть наступного разу купувати мед.

    Бібліотекарі не залишилися осторонь від такої актуальної теми і підготували цікаві повідомлення про цей цілющий продукт. Усі бажаючі могли познайомитися з книжковою виставкою «Бджолиний дзвін – медовий запах», де була підібрана література, яка допоможе не лише пасічникам-аматорам розводити бджіл, а й підкаже, як використати продукти бджільництва в лікуванні, косметології та кулінарії.

    Час збіг непомітно, а запитань залишилося чимало, адже лікувальні властивості меду та інших продуктів бджільництва необмежені, а отже буде нова насичена інформацією та емоціями зустріч…

     

    Сушкевич Альона

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше