• Маковей і Спас дарунки всім припас

    Маковей і Спас дарунки всім припас Маковей і Спас дарунки всім припас Маковей і Спас дарунки всім припас Маковей і Спас дарунки всім припас Маковей і Спас дарунки всім припас

    Серпень – місяць багатий на православні свята. За церковним календарем 14 серпня – свято Першого Спаса, Спаса на воді, медового Спаса. Цього дня святкується також день семи Святих мучеників Макавеїв, або, як кажуть в народі, «Маковія».

    Тож саме сьогодні читачів центральної бібліотеки для дітей чекала літня розвага «Маковей і Спас дарунки всім припас».

    Бібліотекар Людмила Романович розповіла про традиції та звичаї святкування Маковія в Україні, про свячене зілля та його застосування, про мак і його властивості та страви з нього.

    Діти відгадували загадки із «фруктової» скриньки, із задоволенням брали участь в музичних іграх «Збери яблучка» та «Передай яблуко», а також складали пазли з картинок «Медовий Спас». Найвеселішою була гра «Хто скоріше з’їсть фрукти».

    Видання про народні звичаї та традиції, представлені на виставці «Маковей і Спас дарунки всім припас», ознайомили читачів і гостей бібліотеки з різними назвами свята Спаса, його історією, особливостями та народними прикметами. Родзинкою виставки були гостинці літа: горіхи, червонобокі яблука, соковиті груші, сливи з домашнього саду, і, звичайно ж, мед!

    Та яке ж свято без гостинців? Працівники бібліотеки пригостили всіх присутніх святковими смаколиками!

     

    Інна Кабула.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше