• Літо на 12 балів

    Літо на 12 балів Літо на 12 балів Літо на 12 балів Літо на 12 балів

    Чим заповнити вільний час підлітків та дітей? Як зробити так, щоб влітку їм було цікаво з книгою? На вирішення цих питань і був направлений проект центральної бібліотеки для дітей «Літо на 12 балів». Мета програми – максимально наблизити бібліотеку до читача, зробити більш змістовним відпочинок маленьких городян.

    Одним із напрямків проекту є «Читальна зала під відкритим небом», яка працює протягом літніх місяців на «стометрівці» недалеко від входу до книгозбірні. Вся робота читальної зали оpen-air спрямована на популяризацію книги, читання та бібліотеки, як одного з інформаційних центрів мікрорайону «Леваневський».

    Діти, підлітки, їхні батьки та гості міста мають можливість відволіктися від міської суєти, вибрати книгу або журнал собі до смаку, отримати необхідну інформацію, взяти участь у цікавому заході протягом усього літа. Будь-який перехожий без правил і умовностей може стати читачем.

    Літня добірка літератури, дитячий ігровий майданчик і гарна погода дарують чудовий настрій усім, хто любить книгу!

    Увазі дітей, підлітків та їхніх батьків представлені різноманітні журнали: «Однокласник», «Зоодруг», «Барвінок», «Колосок», «В гостях у казки», «Вигадуй, думай, грай», «Куля», «Крилаті», «Жасмін», «Малятко», «Пізнайко», «Розвивайко», «Чарівна принцеса», «Розумашки», «Яблунька», «Крилаті» та інші розвиваючі журнали для дошкільнят і молодших школярів. Читачі в тіні дерев на свіжому повітрі із задоволенням читають улюблені журнали та цікаві дитячі книжки. Тут відбувається своєрідний цікавий обмін читацькими думками. Постійні читачі розповідають про нещодавно прочитані ними книги та радять відвідувачам – своїм одноліткам, що варто обов’язково прочитати.

    Щочетверга працівники ЦДБ запрошують до заходів і наших маленьких мешканців мікрорайону, які із задоволенням беруть участь у літературних турнірах («Розумники та розумниці»), книжкових вікторинах («Казковий ерудит», «З якої країни літературний герой»), інтелектуальних іграх («Читай, думай, грай»), пізнавально-розважальних програмах («Пізнаємо у забаві світ веселий і цікавий», «Веселимось граємо, літечко вітаємо»), вооk-ланчах («Меню для книгоїда»), уїк-ендах («Все знаю – бо багато читаю»), під час яких дітлахи демонструють свою начитаність та обізнаність.

    Бібліотекарі ЦДБ намагаються задовольнити всі пізнавальні потреби юних білоцерківців, учасників програми «Літо на 12 балів» та наповнити їхнє дозвілля цікавим і корисним змістом.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше