• А у нас, знову майстер-клас!

    А у нас, знову майстер-клас! А у нас, знову майстер-клас! А у нас, знову майстер-клас! А у нас, знову майстер-клас! А у нас, знову майстер-клас!

     

    Практично всі діти люблять малювати. Творчість для них – це відбиття щиросердечної роботи. Оригінальне малювання розкриває творчі можливості дитини, дозволяє відчути фарби, їхній характер і настрій.Чим тільки не можна малювати і яких тільки технік не придумали люди! Малювати можна і китицями, і пальцями рук, і зім’ятими серветками... Чим завгодно!

    Сьогоднішній майстер-клас, проведений у бібліотеці-філіалі №6, розкрив читачам дуже цікаву техніку малювання – це набризкування з використанням старої зубної щітки. Секретами майстерності даної техніки малювання поділилася з малечою постійна читачка філії Ірина Пащенко.

    «Для малювання зубною щіткою,– зауважила Ірина, – нам потрібно мати білі альбомні аркуші паперу, гуашеві фарби, серветки з тканини, стаканчик з водою і звичайну зубну щітку. Все просто – як пензлем. Беремо щітку, вмочуємо у воду, потім у фарбу та малюємо. Можна наносити зображення кінчиком щітки, а можна усією її площиною. Для кращого якіснішого зображення важливо тримати щітку напівсухою».

    Уважно прослухавши поради, діти дружно взялися до створення «шедеврів». Необхідний матеріал для учасників майстер-класу приготували бібліотекарі, а заготовки для малюнків Ірина Пащенко. Допомагала дітворі Катя Лукіянець, читачка, вихованка гуртка «Чарівний пензлик», який працює при книгозбірні.

    Бризки летіли на папір і не тільки на нього… І зовсім не страшно, що маленькі художники забруднилися. Головне, вони отримали задоволення від спілкування з фарбами й раділи результатами своєї роботи. А ще, під час малювання учасники заходу навчились використовувати метод накладання одного кольору на інший.

    Кожна робота – то відображення настрою і воля фантазії! В.Сухомлинський вважав, що дитячий малюнок, процес малювання – це частка духовного життя дитини: «Діти не просто переносять на папір щось з навколишнього світу, а живуть у цьому світі, входять у нього як творці краси, дістаючи насолоду від неї».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше