• Майстер-клас в поєднанні з арт-терапією «Малюємо кавою» у бібліотеці №6

    Майстер-клас в поєднанні з арт-терапією «Малюємо кавою»  у бібліотеці №6 Майстер-клас в поєднанні з арт-терапією «Малюємо кавою»  у бібліотеці №6 Майстер-клас в поєднанні з арт-терапією «Малюємо кавою»  у бібліотеці №6

    Coffee-art – це оригінальна техніка створення картин за допомогою розчину натуральної кави. Незвичайний майстер-клас з малювання кавою провела Ірина Праведна, читачка бібліотеки-філії №6. Ірина володіє різними техніками декоративно-ужиткового мистецтва: з дитинства навчалась у творчій студії «Азалія», закінчила педагогічний коледж за  спеціальностю «Малювання», вона постійно удосконалює свої навички і залюбки ділиться ними з іншими.

    На захід бібліотекарі запросили юних читачів, які  мають бажання спробувати свої сили у цьому виді мистецтва. Адже, малювання кавою дозволяє висловити свої емоції, почуття, а приємний аромат  заспокоює та надихає.

    «Кава – не тільки незвичайний матеріал для малювання, а й екологічний продукт. Кожна кава дає різні відтінки, але кавою легко малювати – тому що ти ніколи не схибиш з гармонією кольорів, – зауважила пані Ірина. Основою кавових шедеврів є один колір з багатьма відтінками. Слід зауважити, що кавою малюють тільки на акварельному папері, а ось пензлики підходять будь-які. Удосконалювати малюнок можна постійно, а непотрібні елементи легко змиваються вологим пензлем».

    Барвисті фантазії Ірини та її переконливі поради настільки надихнули юних художників, що вони відразу вхопили пензлі. Ірина навчила дітей як працювати з кавою на папері, приділивши увагу кожному. Учасники майстер-класу  відобразили на малюнку чашку з кавою. Оскільки захід проходив у Міжнародний день тортів, то на папері з’являвся улюблений смаколик: капкейк, макарун, панкейк, кекс, шматочок торту.

    Дітям було цікаво малювати кавою. Адже на папері вона виглядає захоплююче і вражає своєю незвичайністю та неповторністю.

    Учасники майстер-класу отримали позитивні емоції, моральний відпочинок та незабутні враження, а в читальній залі ще довго пахло цим благородним напоєм.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше