• Про рідний край високим поетичним словом

    Про рідний край високим поетичним словом Про рідний край високим поетичним словом

    Скільки на землі дивних куточків природи! Але хіба можуть усі дива зрівнятися з красою рідної Білої Церкви. Мальовничі краєвиди надихали й надихають на творчість багатьох талановитих людей міста, які оспівували й оспівують рідний край високим поетичним словом.

    16 липня працівники центральної бібліотеки для дітей запропонували відвідувачам книгозбірні поетичний вернісаж «Натхненне слово про рідний край».

    Щиро і відверто звучали поетичні рядки письменників-краян: Андрія Гудими «Дзвони над Россю», В’ячеслава Третяка «Рідна земля», Ірини Лісничук «Найрідніше місце на землі», Павла Ральченка «Білій Церкві», Леоніда Гажали «Біла Церква – священна земля», Федора Юдицького «Олександрія» у виконанні провідного бібліотекаря Антоніни Даценко та читачів Анни Романюк, Євгенії Івашко, Богдана Михайлюка і Юлії Паюк.

    Нікого не залишила байдужим пісенна творчість поета-пісняра Анатолія Кульчицького, присвячена рідному краю, зокрема пісні «Моя Біла Церква», «Замкова гора», «В Білу Церкву їду знов»,«Зачарована «Діброва».

    На завершення заходу відвідувачі переглянули відеопоезію на вірш Анатолія Медвідя «Прекрасний край чудової краси», завдяки якій доторкнулися до краси та неповторності рідного краю й відчули гордість за те, що народилися саме на цій землі.

    Захід допоміг дітям відкрити для себе імена сучасних письменників-краян та ознайомитися з їх поетичним доробком.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше