• Рось просить допомоги

    Рось просить допомоги Рось просить допомоги Рось просить допомоги

    Вода є джерелом життя для всього живого на нашій планеті. Роль води в житті людини величезна, в організмі людини її повинно бути в достатній кількості, а властивості її повинні відповідати тим природним показникам водного середовища, в якому зародилося життя.

    Береги річки Рось у Білій Церкві раніше приваблювали відпочивальників з інших міст чистою і прозорою водою та мальовничими пейзажами. Але протягом останніх десятиліть, показники досліджень річкової води свідчать про її інтенсивне забруднення.

    Аби привернути увагу населення до проблеми очищення річки Рось, активна учасниця клубу «Зарічани» Світлана Журавльова запропонувала провести у бібліотеці-філіалі №4 екологічну годину «Рось просить допомоги». У заході взяли участь члени клубу «Зарічани» Академії пенсіонерів.

    Світлана Починок показала присутнім ілюстрації структури води, яка змінюється під впливом різної інформації. Під час заходу лунали пісні про річку Рось та вірші поетів-краян.

    Світлана Журавльова виготовила «Ем-колобки» з глини та мікроорганізмів для очищення дна річки. Технологія ефективних мікроорганізмів полягає у зануренні у проблемне середовище корисних бактерій, які поглинають різні забруднювачі.

    Захід закінчився на березі річки Рось. Учасники заходу кидали у воду свої «подарунки», щоб хоч трохи очистити річку. Бібліотекарі закликали присутніх бути відповідальними та охайними, щоб наші нащадки побачили річку Рось чистою та доглянутою.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше