• Все в шоколаді!

    Все в шоколаді! Все в шоколаді! Все в шоколаді!

    Щорічно у Всесвітній день шоколаду, який відзначається 11 липня, в бібліотеці-філіалі №6 влаштовують солодке свято. Так і цьогоріч у читальній залі книгозбірні зібралися маленькі ласунчики, прихильники шоколаду на диво-час «Все в шоколаді».

    Юні відвідувачі бібліотеки мали змогу познайомитися з історією появи шоколаду, його корисними властивостями та цікавими фактами, пов’язаними з цими чудовими солодощами.

    Знавець історії – Настя Пащенко розкрила цікаві факти з історії виникнення шоколаду, «ботанік» Вероніка Морська познайомила з властивостями какао-дерево. «Технолог» Валерія Савіцька розповіла по те, де росте шоколад та який шлях проходять какао-боби, поки стануть шоколадом. Приємно здивувала всіх «модниця» Катерина Лукіянец, показавши предмети косметики, до складу яких входить шоколад. «Дієтолог» Крістіна Кривошея відкрила таємницю користі шоколаду.

    Разом з гідом, роль якого виконувала завідувачка бібліотеки Надія Гаврилова, маленькі читачі здійснили захоплюючу віртуальну подорож країнами, тісно пов’язаними з виробництвом шоколаду та познайомилися з надзвичайними музеями світу, де головним і єдиним експонатом є шоколад.

    Всі учасники заходу мали можливість взяти участь у вікторині «Літературна шоколадниця», під час якої згадали назви цукерок та шоколадок, пов’язаних з дитячими книжками.

    Маленькі ласуни були активними, відгадуючи «солодкі» загадки й проявили себе знавцями шоколаду під час конкурсів: «Риболови» «Шоколадне задоволення» та конкурса-дегустації «Вгадай на смак».

    В читальній залі книгозбірні бібліотекарі оформили книжкову виставку інсталяцію «Солодкий книжковий рай», на якій були представлені твори, родзинкою яких є ключове слово – шоколад або солодощі.

    Всі дружно обговорювали книгу Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика». Тож, не випадково шоколадні призи на свято привіз іграшковий самоскид аж із шоколадної фабрики Роальда Дала.

    Диво-час промайнув непомітно, весело і цікаво, збагативши користувачів бібліотеки новими знаннями та гарним настроєм. Загальною нагородою і смачним завершенням свята став «солодкий» стіл, який підготували бібліотекарі: діти ласували різними шоколадними смаколиками, пили гарячий шоколад та весело спілкувалися.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше