• Чари купальського вінка

    Чари купальського вінка Чари купальського вінка Чари купальського вінка Чари купальського вінка Чари купальського вінка

    6 липня працівники бібліотеки-філії №8 разом з активними читачами в святкували всіма улюблене літнє свято Івана Купала. Світлана Хмільова та Зоя Чутковська підготували інформацію про історичні цікавинки та прикмети, що супроводжують свято протягом багатьох століть.

    Вперше Івана Купала почали відзначати східні і західні слов’яни ще за 400 років до приходу християнства на їхню територію. Пізніше це свято отримало поширення у країнах Балтії та багатьох інших країнах Європи.
    Унікальність свята полягає в тому, що спочатку воно вважалося однією з найбільш важливих подій року і дуже шанувалося усіма без винятку людьми, бо було присвячене Сонцю, що є головним світилом. В цей день вшановувалося давнє слов’янське божество Купала. Працівники книгозбірні спробували відтворити образ символу свята.

    Потішив дорослих та малечу своїм виступом зразковий ляльковий театр «Фантазія», який очолює Катерина Громадська, молода та креативна викладачка ЦТДЮ «Соняшник». Пані Катерина ентузіаст своєї справи, передає творчий запал своїм вихованцям. Лялькові герої шукали чарівний цвіт папороті Купальської ночі і, звичайно, знайшли його на радість учасникам заходу.

    Віночок українських народних пісень глядачі прослухали у виконанні добрих друзів бібліотеки – хорового колективу «Гармонія», під керівництвом подружжя Таскіри та Володимира Максют.

    Завершальним акордом свята став традиційний майстер-клас з плетіння купальських вінків, якого з нетерпінням чекали дівчатка.

    Свято вдалося! Сакральні віночки заплели з пахощами різнотрав’я та сонячними переливами літечка.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше