• Бібліодесант в табір «Веселковий Край»

    Бібліодесант в табір «Веселковий Край» Бібліодесант в табір «Веселковий Край» Бібліодесант в табір «Веселковий Край»

     

    Літо в розпалі. Місяць червень подарував дітям відпочинок в пришкільних таборах, де вони зі своїми друзями веселилися, розважалися, знайомилися з новинками літератури. Весь час з дітворою наполегливо працювали і бібліотекарі філії №6. Черговий бібліотечний десант в табір «Веселковий край», який діє при БЗШ №20, здійснила завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова разом із головою міськрайонного осередку ВУТ «Просвіта», письменником Костянтином Климчуком.

    Цікавою і захоплюючою була розповідь письменника про книгу «Казка про козака Степана….». Пан Костянтин зачитував уривки, в яких розповідається про дружбу козаків, що допомагає їм долати всі перепони на життєвому шляху. Переживаючи разом з героями казки неймовірні пригоди, діти навчалися в них любові до України та справжньому козацькому побратимству. Припала дітворі до душі і сама книжка-розмальовка, яку вони з цікавістю розглядали.

    Також діти подорожували сторінками книги Галини Невінчаної «Модестова наука або де чатує небезпека», де автором віршованих мініатюр до книги є Костянтин Климчук. Подорожуючи, учні обговорювали різні складні життєві ситуації, в які потрапляли допитливі двійнята Івась та Оленка та вчилися долати труднощі. Діти намагалися запам’ятати найпростіші правила безпеки та поради подані у «Вузликах на пам’ять». Можна з впевненістю сказати, що «Модестову науку» діти засвоїли на «відмінно», бо зробили висновок: не варто вчитися на власних помилках, коли можна скористатися гірким досвідом героїв книги.

    Гамірно було в актовій залі, бо кожен намагався розповісти цікаву і повчальну історію. Маленькі читайлики «закидали» гостя запитаннями на різну тематику та побажали прочитати книги. Надія Гаврилова запросила присутніх до бібліотек міста, де на них чекають цікаві зустрічі з новинками літератури та, власне, і ті твори, про які йшла мова під час зустрічі з Костянтином Климчуком.

     

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше