• Правила безпеки знайте! Своє життя оберігайте!

    Правила безпеки знайте!  Своє життя оберігайте! Правила безпеки знайте!  Своє життя оберігайте!

    Діти – найменш захищена частина суспільства. Опинившися в непростій ситуації, вони не завжди вміють і знають як діяти. Обов’язок кожного дорослого – вберегти дитину від усіх негараздів, озброїти її знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я. Саме тому бібліотекарі-філії №2 провели читку-бесіду книги відомої білоцерківської письменниці Галини Невінчаної «Модестова наука або, де чатує небезпека» для вихованців літнього пришкільного табору, який діє при БЗШ №4 (загін «Веселі козачата») .

    Бібліотекар зачитувала дітворі уривки з книги, де описувалися різні складні життєві ситуації, у які потрапляли герої казки – допитливі двійнята Івась і Оленка Дударі (з розділів «Мій дім – моя фортеця»; «Пекельна кухня»; «Прогулянка будинком»; «Ігри на свіжому повітрі»; «Коли нема чого робити»; «Прогулянка вулицями»). Під час обговорення цих випадків, діти вчилися знаходити вирішення тих чи інших проблем, приймати виважені та продумані рішення. Потім думки дітей порівнювали з порадами казкових героїв – домовика Модеста та його товариша кота Тимофія, які написані в кінці кожного розділу у «Вузликах на пам’ять».

    Мандрівка сторінками книги була веселою, цікавою та повчальною. Завдяки їй гості бібліотеки пригадали правила безпечної поведінки як вдома, так і на вулиці чи взагалі, у лісі. Звичайно і без нових знань не обійшлося.

    Наталія Янківська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше